Antena 3 CNN International News Jens Stoltenberg: ”Finlanda și Suedia sunt deja foarte aproape de NATO”

Jens Stoltenberg: ”Finlanda și Suedia sunt deja foarte aproape de NATO”

Jens Stoltenberg a transmis că se așteaptă ca procesul de aderare al Finlandei și al Suediei să ”meargă repede”, dacă cele două țări solicită aderarea, și a precizat că ele ”sunt deja foarte aproape de NATO”.

Jens Stoltenberg: ”Finlanda și Suedia sunt deja foarte aproape de NATO”
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    28 Apr 2022   •   12:17

În cazul în care Finlanda și Suedia decid să aplice la NATO, procesul de aderare se va ”derula rapid” și vor fi puse în aplicare măsuri provizorii până când vor deveni membri oficiali ai alianței, a declarat joi secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

”Suntem în dialog cu Finlanda și Suedia și este decizia lor. Dar, dacă decid să aplice, Finlanda și Suedia vor fi binevenite cu căldură și mă aștept ca procesul să meargă rapid”, a spus el presei.

”Realitatea este că Finlanda și Suedia sunt deja foarte aproape de NATO și lucrăm împreună, operăm împreună, exercităm împreună. Și de îndată ce vom lua decizia de a-i invita, asta va trimite un mesaj politic puternic, că securitatea Finlandei și a Suediei contează pentru toți aliații NATO”, a adăugat acesta.

Șeful NATO a vorbit și despre încercările de intimidare venite de la Moscova: ”acesta este în mod fundamental despre dreptul fiecărei națiuni din Europa de a-și decide propriul viitor”.

”Deci, atunci când Rusia încearcă într-un fel să amenințe, să intimideze Finlanda și Suedia să nu îl aplice, demonstrează doar că Rusia nu respectă dreptul de bază al fiecărei națiuni de a-și alege propria cale”, a precizat Stoltenberg.

×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close