Antena 3 CNN International News Jens Stoltenberg a convocat o reuniune de urgență cu ambasadorii statelor NATO, pe tema incidentului din Polonia

Jens Stoltenberg a convocat o reuniune de urgență cu ambasadorii statelor NATO, pe tema incidentului din Polonia

Secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, va organiza astăzi o reuniune de urgenţă cu ambasadorii statelor membre NATO pe tema incidentului din sud-estul Poloniei.

de Mia Lungu    |    16 Noi 2022   •   08:29

Va fi organizată o reuniune de urgenţă în această dimineaţă, la Bruxelles, pentru a discuta despre acest "incident tragic", a declarat Oana Lungescu, purtătoarea de cuvânt a NATO, citată de postul de televiziune CNN.

Guvernul de la Varşovia a confirmat căderea unei rachete ruseşti pe teritoriul Poloniei, în apropierea frontierei cu Ucraina, precizând că a fost convocat pentru explicaţii ambasadorul Rusiei.

"A căzut o rachetă de fabricaţie rusă în localitatea Przewodów, omorând doi cetăţeni polonezi", a declarat în cursul nopţii de marţi spre miercuri Lukasz Jasina, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe de la Varşovia.

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a declarat pentru postul de televiziune CNN că nu are informaţii despre incidentul din Polonia.

Ministerul rus al Apărării a negat, aseară, informaţiile potrivit cărora rachete ale armatei ruse ar fi căzut pe teritoriul Poloniei, denunţând o "provocare" menită să amplifice conflictul din Ucraina.

Preşedintele Joseph Biden i-a oferit asigurări preşedintelui Poloniei, Andrzej Duda, că Statele Unite susţin în totalitate Polonia şi NATO şi vor oferi asistenţă pe durata investigaţiei în cazul incidentului produs în sud-estul ţării.

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close