Antena 3 CNN International News Banii și vaccinul: Joe Biden cere ca fiecare american complet imunizat să primească 100 de dolari

Banii și vaccinul: Joe Biden cere ca fiecare american complet imunizat să primească 100 de dolari

Președintele american Joe Biden a anunțat, joi, măsuri menite să ofere 100 de dolari fiecărui american care se vaccinează anti-COVID.

Banii și vaccinul: Joe Biden cere ca fiecare american complet imunizat să primească 100 de dolari
de Adrian Iclozan    |    30 Iul 2021   •   09:44

Președintele a spus că autoritățile statale vor putea folosi cele 350 de miliarde de dolari alocați de Washington pentru combaterea pandemiei pentru a asigura plata celor 100 de dolari.

"Le cer autorităților locale și celor la nivel de stat să utilizeze fondurile primite, inclusiv cele în baza Planului de Salvare (American Rescue Plan, n.r.) pentru a le acorda câte 100 de dolari celor care se vaccinează (...) Vă rog să vă vaccinați. Trebuie să finalizăm acest proces", a arătat Biden.

El s-a declarat conștient de faptul că aceia care s-au vaccinat deja ar putea crede că stimularea financiară este nedreaptă.

"Dacă stimulentele ne ajută să învingem virusul, cred că trebuie să le folosim", a argumentat Biden.

Angajații guvernului SUA se vaccinează sau sunt supuși restricțiilor

În ceea ce îi privește pe angajații guvernamentali, Biden a precizat că aceștia au de ales: fie se vaccinează, fie vor fi obligați să se testeze frecvent, să poarte mască și să păstreze distanța fizică, fiindu-le restricționat accesul în călătoriile oficiale.

Măsura îi vizează pe cei aproximativ 2,18 milioane de angajați civili ai guvernului american. Alți aproape 600.000 lucrează pentru Serviciul Poștal din SUA.

De asemenea, autoritățile americane utilizează serviciile a aproximativ 3,7 milioane de contractanți.

Sindicatul ofițerilor din instituțiile care aplică legea: Va fi multă opoziție la vaccinare

Casa Albă a precizat că președintele a cerut Pentagonului să examineze "cum și când" le va cere soldaților să se vaccineze.

Primele reacții la anunțurile făcute de președintele american nu sunt prea favorabile.

Președintele Asociației Ofițerilor din Instituțiile Federale de Aplicare a Legii, Larry Cosme, a declarat că "va fi o avalanșă de respingeri" în ceea ce privește vaccinarea.
 

×
Subiecte în articol: Joe Biden vaccinare
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close