Antena 3 CNN International News Joe Biden anunță că liderul ISIS a fost eliminat în Siria într-o intervenție a forțelor speciale ale SUA

Joe Biden anunță că liderul ISIS a fost eliminat în Siria într-o intervenție a forțelor speciale ale SUA

Președintele american Joe Biden a anunțat că liderul ISIS, Abu Ibrahim al-Hashimi al-Qurayshi, a fost ucis în timpul unei misiuni a forțelor speciale SUA.

Joe Biden anunță că liderul ISIS a fost eliminat în Siria într-o intervenție a forțelor speciale ale SUA
Sursa foto: cnn.com
de Adrian Iclozan    |    03 Feb 2022   •   15:19

"Mulțumită priceperii și curajului forțelor noastre armate, l-am scos din luptă pe Abu Ibrahim al-Hashimi al-Qurayshi, liderul ISIS. Toți americanii participanți la misiune s-au întors în siguranță de la operațiune", a arătat președintele american într-un comunicat.

Pentagonul confirmase, mai devreme, desfășurarea, cu succes, a unei misiuni antiteroriste în Siria, fără a preciza că ținta era liderul ISIS, notează CNN.

"Forțele Speciale ale SUA au îndeplinit cu succes o misiune de combatere a terorismului în nord-vestul Siriei miercuri seară, ucigându-l pe liderul ISIS Abu Ibrahim al-Hashimi al-Qurayshi", a declarat ulterior președintele Joe Biden joi dimineață.

CNN precizează că a fost cel mai mare raid american din Siria, de la operațiunea din 2019 care l-a eliminat pe liderul ISIS de atunci, Abu Bakr al-Baghdadi.

Surse umanitare din teren au raportat mai multe decese în urma operațiunii, care a implicat prezența unor elicoptere și a soldaților americani.

Soldații au vizat o casă în zona orașului Atmeh, situat în apropierea frontierei dintre Siria și Turcia.

Un martor din oraș, care a cerut să nu-i fie dezvăluită identitatea, a spus că a auzit focuri de mitralieră efectuate de "cel puțin trei elicoptere în zbor", urmate de o explozie, câteva minute mai târziu.

Zona vizată de tiruri este populată de insurgenți islamiști din gruparea  Hay'at Tahrir al-Sham (HTS), afiliată anterior la Al Qaeda.

Cel puțin 13 persoane au fost ucise în confruntările care au avut loc în timpul raidului și după raid, inclusiv șase copii și patru femei, conform grupului sirian de apărare civilă Căștile Albe.

Potrivit Pentagonului, nu au existat victime în rândurile forțelor SUA.

Foto: Imagine din zona intervenției trupelor speciale americane în Siria

×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close