Antena 3 CNN International News Joe Biden, anunț după reuniunea NATO și discuția cu Zelenski: ”Alianța își menține ușa deschisă pentru statele care ne împărtășesc valorile”

Joe Biden, anunț după reuniunea NATO și discuția cu Zelenski: ”Alianța își menține ușa deschisă pentru statele care ne împărtășesc valorile”

Președintele Statelor Unite, Joe Biden, a dat declarații după reuniunea liderilor Alianței Nord-Atlantice de vineri și discuția cu liderul Ucrainian Zelenski. Liderul de la Casa Albă a precizat că NATO are porțile deschise pentru statele care vor să se alăture și care le împărtășesc valorile.

Joe Biden, anunț după reuniunea NATO și discuția cu Zelenski: ”Alianța își menține ușa deschisă pentru statele care ne împărtășesc valorile”
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    25 Feb 2022   •   23:31

Aliații NATO au subliniat ”angajamentul nostru comun față de apărarea colectivă și securitatea transatlantică” atunci când s-au întâlnit, vineri după-amiază.

„În timp ce președintele Putin amenință însăși bazele păcii și securității internaționale, NATO demonstrează din nou că este pentru libertate și democrație”, a spus Biden.. Liderul american a promis din nou că SUA vor apăra teritoriul NATO.

”Ni s-au alăturat astăzi partenerii noștri apropiați Suedia, Finlanda și Uniunea Europeană. Președintele Putin a eșuat în obiectivul său de a împărți Occidentul. NATO este la fel de unită și hotărâtă ca niciodată, iar NATO își menține ușa deschisă către acele state europene care împărtășesc valorile noastre și care într-o zi ar putea încerca să se alăture Alianței.”

Imediat după summit, Biden a spus că a vorbit și  cu președintele ucrainean Volodomir Zelenski și ”a lăudat acțiunile curajoase ale poporului ucrainean care lupta pentru a-și apăra țara”.

”Am transmis, de asemenea, sprijinul economic, umanitar și de securitate continuu oferit de Statele Unite, precum și eforturile noastre continue de a mobiliza alte țări pentru a oferi asistență similară”, a transmis Biden.

×
Parteneri
100 de blocuri din Bucureşti, fără apă caldă până pe 1 mai!
x close