Antena 3 CNN International News Joe Biden, atacat la Washington după vizita-surpriză în Ucraina

Joe Biden, atacat la Washington după vizita-surpriză în Ucraina

Președintele american Joe Biden a subliniat, în timpul vizitei efectuate la Kiev, că, în pofida unor neînțelegeri din Congresul SUA, sprijinul bipartizan pentru Ucraina rămâne unul "semnificativ".

Joe Biden, atacat la Washington după vizita-surpriză în Ucraina
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    20 Feb 2023   •   17:40

Cu toate acestea, unii republicani din Congres au folosit oportunitatea vizitei de luni, din Ucraina, pentru a-l ataca pe liderul de la Casa Albă.

Marjorie Taylor Greene, una dintre cele mai ascuțite voci anti-Biden din Camera Reprezentanților, a calificat călătoria lui Biden drept "incredibil de insultătoare" și a susținut că acest demers demonstrează o politică de tipul "America Last" (America pe ultimul loc, n.r.). 

"Este incredibil de insultător. Astăzi, de Ziua Președintelui (sărbătorită anul acesta în SUA chiar pe 20 februarie, n.r.), Joe Biden, președintele Statelor Unite, a ales Ucraina în detrimentul Americii, forțând în același timp poporul american să plătească pentru guvernul și pentru războiul din Ucraina. Nu pot exprima cât de mult îl urăsc americanii pe Joe Biden", a scris Greene pe Twitter. 

Citește și: Președintele american Joe Biden, huiduit în Congres la discursul despre Starea Uniunii

Greene a fost unul dintre cei 11 republicani din Camera Reprezentanților care au inițiat la începutul acestei luni o rezoluție referitoare la "oboseala față de Ucraina".

Rezoluția cerea suspendarea ajutorului militar și financiar acordat Kievului.

Greene s-a remarcat, de asemenea, recent, la discursul președintelui american despre Starea Uniunii, ocazie cu care i-a strigat "Mincinosule" lui Joe Biden, atunci când acesta a dezvăluit că unii republicani s-au oferit să negocieze sprijinul pentru creșterea plafonului de îndatorare al guvernului federal în schimbul suprimării asigurărilor sociale și de sănătate.

Și alți republicani din Camera Reprezentanților s-au folosit de călătoria lui Biden la Kiev pentru a-l critica pentru că ar fi acordat prioritate apărării Ucrainei în detrimentul unor probleme de politică internă, precum imigrația.

Biden a promis în Ucraina un ajutor suplimentar de 500 de milioane de dolari pentru această țară

"Este uluitor că președintele Biden poate să-și facă apariția în Ucraina pentru a se asigura că granița lor este sigură, dar nu poate face același lucru pentru America", a scris, la rândul său, pe Twitter reprezentantul republican din Pennsylvania, Scott Perry. 

Iar reprezentantul republican din Carolina de Nord, Greg Murphy, a comentat că "este nevoie de doi ani pentru ca Joe Biden viziteze zona de război pe care a creat-o la granița noastră sudică, dar apoi se duce să vadă o altă zonă de război pe care a creat-o în Ucraina". 

În pofida acestor critici relativ izolate, alții congresmeni republicani l-au îndemnat pe președintele Biden să sporească sprijinul pentru Ucraina.

Președintele Comisiei Camerei Reprezentanților pentru Afaceri Externe, Mike McCaul, a declarat în cadrul emisiunii "State of the Union" de la CNN că sprijinul bipartizan pentru Ucraina este "încă foarte puternic" și a cerut administrației Biden să suplimenteze ajutorul acordat Kievului pentru a evita un "război prelungit". 

Luni, la sosirea în Ucraina, Biden a anunțat acordarea unei asistențe suplimentare de 500 de milioane de dolari pentru această țară.

×
Subiecte în articol: Joe Biden Marjorie Taylor Greene
Parteneri
Primarul din Spanțov, prima reacție despre moartea fetiței de 4 ani și a bunicii ei
x close