Antena 3 CNN International News Joe Biden a luat decizia care a cutremurat milioane de americani. Hotărârea are legătură cu prestația slabă a vicepreședintelui Kamala Harris

Joe Biden a luat decizia care a cutremurat milioane de americani. Hotărârea are legătură cu prestația slabă a vicepreședintelui Kamala Harris

Președintele american Joe Biden a clarificat, fie și parțial, peisajul electoral al anului 2024, când vor avea loc din nou alegeri prezidențiale în SUA.

Joe Biden a luat decizia care a cutremurat milioane de americani. Hotărârea are legătură cu prestația slabă a vicepreședintelui Kamala Harris
Sursa foto: Hepta.ro
de Adrian Iclozan    |    23 Noi 2021   •   13:43

Astfel, Joe Biden intenționează să candideze pentru al doilea mandat în 2024, relatează presa internațională.

Confirmarea oficială a venit de la purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki.

"Va candida. Aceasta este intenția sa", a spus Psaki.

Biden, în vârstă de 79 de ani, este cel mai în vârstă președinte al Statelor Unite.

Numit de presă "președintele unui singur mandat", el se vede constrâns de realitatea politică să ia în calcul încă o cursă prezidențială, în condițiile în care prestația de până în prezent a vicepreședintelui Kamala Harris este, în cel mai fericit caz, neconvingătoare, după cum conchide chiar presa apropiată democraților.

Popularitatea lui Biden a scăzut semnificativ în ultimele luni, pe fondul mai multor factori, între care se detașează inflația în creștere și șocul retragerii accelerate din Afganistan.

Rata de aprobare pentru Biden, în picaj. Rata de aprobare pentru Harris, la pământ

Un sondaj național recent, realizat de Quinnipiac University, arată că actualul președinte ar avea o rată de aprobare de doar 36%, cea mai scăzută de la începerea mandatului prezidențial. 

CNN, care ia în calcul media ultimelor cinci sondaje naționale, indică o rată de aprobare de 44% pentru acțiunile președintelui.

Un alt indicator dat de media sondajelor Real Clear Politics stabilește o rată de aprobare ușor peste 41% în cazul lui Biden.

Însă toate aceste estimări sunt peste cele obținute de Kamala Harris, considerată cândva o viitoare speranță a democraților în alegerile prezidențiale viitoare. 

Un sondaj recent o credita pe Harris cu o rată de aprobare de doar 28%.

Dacă Joe Biden își va păstra intenția de a candida în condițiile realităților politice din 2024, el va avea 82 de ani la momentul reintrării în cursa pentru Casa Albă.

Dacă va repeta succesul din noiembrie 2020 și își va finaliza acest eventual al doilea mandat, Biden va pleca de la Casa Albă la 86 de ani.

Foto: Președintele Joe Biden și vicepreședintele Kamala Harris

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close