Antena 3 CNN International News Joe Biden, discuție cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski | SUA oferă Ucrainei un ajutor bugetar direct de 500 de milioane de dolari

Joe Biden, discuție cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski | SUA oferă Ucrainei un ajutor bugetar direct de 500 de milioane de dolari

Președintele american Joe Biden a vorbit miercuri cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski, potrivit unui oficial de la Casa Albă. SUA a anunțat că acordă Ucrainei un ajutor bugetar direct de 500 de milioane de dolari.

Joe Biden, discuție cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski | SUA oferă Ucrainei un ajutor bugetar direct de 500 de milioane de dolari
Sursa foto: Colaj/ Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    30 Mar 2022   •   19:55

Update, ora 19:55: Zelenski a scris pe Twitter, după apel, că cei doi lideri ”au evaluat situația de pe câmpul de luptă și de la masa de negocieri. Au vorbit despre sprijinul defensiv specific, un nou pachet de sancțiuni sporite, ajutor macrofinanciar și umanitar”.

Într-o declarație, Casa Albă a spus că Biden i-a spus lui Zelenski că SUA ”intenționează să ofere guvernului ucrainean ajutor bugetar direct de 500 de milioane de dolari”.

Ajutorul bugetar este pentru a ajuta la plata salariilor, printre altele, potrivit unui oficial.

”Liderii au discutat despre modul în care Statele Unite lucrează non-stop pentru a îndeplini principalele cereri de asistență de securitate ale Ucrainei, efectele critice pe care aceste arme le-au avut asupra conflictului și eforturile continue ale Statelor Unite și ale aliaților și partenerilor pentru a identifica capacități suplimentare pentru ajuta armata ucraineană să-și apere țara”, spune Casa Albă, adăugând că Biden ”a revizuit și sancțiunile suplimentare și asistența umanitară anunțate săptămâna trecută”.

Știre inițială, ora 18:08: Apelul are loc chiar în momentul redactării acestei știri, fiind programat pentru 17:45, ora României. Discuția se va axa pe ”sprijinul nostru continuu pentru Ucraina în fața agresiunii ruse”.

Conversația celor doi șefi de stat vine la o zi după ce Biden și alți oficiali americani și-au exprimat prudența cu privire la semnalele că Rusia își reduce operațiunile militare în apropierea Kievului, sugerând că așteaptă să vadă semne mai puternice de detensionare înainte de a face o evaluare a intențiilor Moscovei.

"Vom vedea. Nu citesc nimic până nu văd care sunt acțiunile lor. Vom vedea dacă vor respecta ceea ce sugerează", a spus Biden la Casa Albă marți.

Biden a remarcat că, între timp, SUA vor continua să ”păstreze sancțiunile puternice” și ”să ofere armatei ucrainene capacitatea lor de a se apăra”.

×
Parteneri
Fumul degajat de incendiul din Bucureşti este toxic! Precizările ISU şi ANM
x close