Antena 3 CNN International News Joe Biden exclude trimiterea de trupe în Uraina pentru a apăra țara de o eventuală invazie a Rusiei

Joe Biden exclude trimiterea de trupe în Uraina pentru a apăra țara de o eventuală invazie a Rusiei

Joe Biden a transmis că nu se ia ”în calcul” trimiterea de trupe în Ucraina, pentru a apăra țara de o eventuală invazie rusă. El a explicat că statul nu face parte din NATO.

Joe Biden exclude trimiterea de trupe în Uraina pentru a apăra țara de o eventuală invazie a Rusiei
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    08 Dec 2021   •   22:33

Este prima dată când Biden face declarații cu privire la discuția pe care a avut-o marți cu Putin. El a spus că l-a avertizat pe liderul de la Kremlin că va impune sancțiuni „fără precedent” în cazul în care trupele ruse adunate la graniță ar invada Ucraina.

În schimb, președintele american a subliniat că țara sa nu va trimite trupe pentru a apăra Ucraina de un eventual asalt. Este o poziție pe care oficialii americani au exclus-o și anterior.

„Asta nu este pe masă”, a spus el. „Avem o obligație morală și o obligație legală față de aliații noștri NATO, dacă ar ataca în temeiul articolului 5, aceasta este o obligație sacră. Această obligație nu se extinde la... Ucraina”.

Biden a declarat că i-a spus lui Putin în termeni direcți că o incursiune în Ucraina se va solda cu consecințele economice devastatoare.

„Am fost foarte direct, fără exprimări vagi. Am fost politicos, dar m-am exprimat clar: dacă invadează Ucraina, vor fi consecințe severe. Consecințe severe. Consecințe economice cum nu a mai văzut și cum nu s-au mai văzut”, a explicat Biden.

Liderul american este de părere că omologul său rus a prins ideea: ”știe. A răspuns imediat că înțelege”.

De asemenea, Liderul de la Casa Albă a mai precizat că l-a anunțat pe Putin că, în cazul unei invazii ruse în Uraina, va fi nevoit să sporească numărul trupelor americane în Europa, pentru a-și asigura aliații NATO de sprijinul SUA. 

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close