Antena 3 CNN International News Joe Biden a grațiat un fost agent al serviciilor secrete, care a lucrat pentru John F. Kennedy

Joe Biden a grațiat un fost agent al serviciilor secrete, care a lucrat pentru John F. Kennedy

Primul afro-american care a servit într-o echipă de securitate prezidențială se află printre cele trei persoane care au fost grațiate de președintele american Joe Biden. Acordurile de clemență de marți sunt primele ale administrației Biden.

Joe Biden a grațiat un fost agent al serviciilor secrete, care a lucrat pentru John F. Kennedy
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    26 Apr 2022   •   20:09

Abraham W Bolden Sr, în vârstă 86 de ani, a fost condamnat în 1964 pentru acuzații de luare de mită. Casa Albă a anunțat, de asemenea, că pedepsele cu închisoarea pentru alte 75 de persoane - majoritatea ispășeau pedeapse pentru infracțiuni legate de droguri - au fost scurtate.

Constituția SUA acordă președinților autoritatea de a ierta condamnările sau de a scurta sentințele. Acestea sunt primele acorduri de clemență semnate de Joe Biden.

”A ajuta pe cei care și-au ispășit timpul să se întoarcă la familiile lor și să devină membri contributivi ai comunităților lor este una dintre cele mai eficiente modalități de a reduce recidiva [repetarea] și de a reduce criminalitatea”, au transmis autoritățile americane

Cele trei persoane care urmează să fie grațiate sunt Abraham W Bolden, din Chicago; Betty Jo Bogans, 51 de ani, din Houston și Dexter Eugene Jackson, 52 de ani, din Atena.

Abraham Bolden a fost numit în serviciul secret al președintelui John F Kennedy în 1961, la vârsta de 26 de ani. Asta l-a făcut pe fostul polițist rutier să fie primul bărbat de culoare care a păzit un președinte american.

În 1964, bărbatul a fost concediat de la Serviciul Secret, după ce a fost acuzat că a încercat să vândă un dosar guvernamental în schimbul unei mite de 50.000 de dolari. El a negat acuzațiile, susținând că a fost învinuit pentru încercarea de a expune comportamentul necorespunzător în cadrul agenției.

I-au mai fost aduse acuzații că ar fi băut mult la serviciu, ar fi lipsit de la schimburi și ar fi folosit vehiculele oficiale pentru a transporta femei sau pentru a vizita baruri. El a mai spus că s-a confruntat cu abuzuri rasiale din partea colegilor de muncă.

 

 

×
Parteneri
Harta clanurilor interlope din estul României
x close