Antena 3 CNN International News Joe Biden discută vineri criza de la granița ruso-ucraineană cu liderii din România și din mai multe state NATO: "Lucrurile pot scăpa rapid de sub control!"

Joe Biden discută vineri criza de la granița ruso-ucraineană cu liderii din România și din mai multe state NATO: "Lucrurile pot scăpa rapid de sub control!"

Președintele american Joe Biden discută vineri cu lideri transatlantici despre criza generată de concentrarea de trupe ruseşti la graniţa cu Ucraina.

Joe Biden discută vineri criza de la granița ruso-ucraineană cu liderii din România și din mai multe state NATO: "Lucrurile pot scăpa rapid de sub control!"
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    11 Feb 2022   •   17:54

Potrivit Casei Albe, discuția va fi telefonică și este programată să înceapă la ora 18, ora României.

La dialog vor participa liderii Franței, Germaniei, Italiei, Poloniei, României, Marii Britanii, Canadei precum şi secretarul general al NATO şi șefa Comisiei Europene, precizează anunțul Casei Albe.

În urmă cu o zi, președintele american a estimat într-un interviu înregistrat pentru NBC că în Ucraina "lucrurile ar putea scăpa rapid de sub control" și le-a cerut cetățenilor SUA să părăsească "imediat" această țară.

"Cetățenii americani trebuie să plece acum (...) Nu e ca și cum ne-am confrunta cu o organizație teroristă. Ne confruntăm cu una dintre cele mai mari armate din lume. Este o situație foarte diferită și lucrurile pot să scape repede de sub control", a estimat Biden.

El a indicat că situația actuală nu l-ar determina să trimită militari pentru a-i salva pe americanii care încearcă să părăsească Ucraina, adăugând că "dacă America și Rusia se apucă să tragă una asupra alteia", se ajunge la un război mondial.

Președintele american și-a exprimat speranța că, dacă Vladimir Putin este "suficient de nesăbuit" pentru a decide o intervenție militară în Ucraina, va fi, pe de altă parte, "suficient de deștept" pentru a nu face nimic de natură să-i prejudicieze pe cetățenii americani, notează CNN.
 

×
Subiecte în articol: Joe Biden NATO România Rusia Ucraina
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close