Antena 3 CNN International News Joe Biden se întâlnește cu Suveranul Pontif la Vatican înaintea summitului G20

Joe Biden se întâlnește cu Suveranul Pontif la Vatican înaintea summitului G20

Joe Biden a aterizat vineri la Roma. Preşedintele Statelor Unite se va întâlni cu Papa Francisc şi cu prim-ministrul italian Mario Draghi, înainte de a participa la summitul G20 și la cel climatic COP26.

Joe Biden se întâlnește cu Suveranul Pontif la Vatican înaintea summitului G20
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    29 Oct 2021   •   13:09

Liderul de la Casa Albă va deveni al 14-lea președinte al Statelor Unite care va vizita Sfântul Scaun, dar primul catolic dintre aceștia, care va ajunge aici, după 58 de ani.

Întâlnirea dintre Joe Biden, în vârstă de 78 de ani și Papa Francisc este una foarte importantă, nu numai prin faptul că cei doi lideri mondiali ”împărtășesc aceeași viziune asupra schimbărilor climatice, a pandemiei, a sărăciei, ci și pentru că legătura dintre ei este una personală și atât de profundă”, potrivit CNN.

Întâlnirea de astăzi va fi a patra dintre Biden și Papă, a declarat marți consilierul pentru securitate națională a Casei Albe, Jake Sullivan, reporterilor, menționând că cei doi au făcut și un schimb de scrisori.

„Vor avea șansa de a reflecta, fiecare dintre ei, la viziunea lor despre ceea ce se întâmplă în lume, probleme de politică”, a spus Sullivan la o conferință de presă la Casa Albă.

Biden și Papa sunt așteptați să discute despre schimbările climatice, migrația și inegalitatea veniturilor, potrivit lui Sullivan.

Ultima dată când președintele Joe Biden a vizitat Vaticanul, era încă în doliu pentru pierderea fiului său Beau.

Motivul vizitei sale din 2016 a fost cea de-a treia Conferință Internațională de Medicină Regenerativă și în discursul de atunci, Biden a făcut un apel pentru dezvoltarea de noi remedii pentru boala care a luat viața fiului său.

„Tocmai îmi pierdusem fiul”, a spus Biden la începutul discursului său. „Și s-a întâlnit cu familia mea în hangarul din spatele unde se afla aeronava. Și îmi doresc ca fiecare părinte îndurerat, frate, soră, mamă, tată, să beneficieze de cuvintele lui, rugăciunile, prezența lui. El ne-a oferit mai multă mângâiere decât oricine”.

Vizita va fi sub umbrela unor restricții severe privind acoperirea presei. Jurnaliştilor independenţi nu li se va permite deloc să-i vadă pe cei doi bărbaţi întâlnindu-se şi nu vor fi transmise imagini în direct cu Papa salutându-l pe Biden.

 

×
Subiecte în articol: Joe Biden Vatican Papa Francisc
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close