Antena 3 International News Joe Biden îi va primi pe liderii Finlandei și Suediei în contextul aderării la NATO

Joe Biden îi va primi pe liderii Finlandei și Suediei în contextul aderării la NATO

de Redacția Antena 3    |    19 Mai 2022   •   10:07
Joe Biden îi va primi pe liderii Finlandei și Suediei în contextul aderării la NATO
Sursa foto: Hepta / Zuma Press / Chris Kleponis

Președintele american Joe Biden se va întâlni joi, la Washington, cu președintele Finlandei, Sauli Niinisto, și cu prim-ministrul Suediei, Magdalena Andersson, pentru a discuta despre candidaturile lor la aderarea la NATO.

SUA sprijină eforturile ambelor națiuni de a se alătura alianței occidentale de apărare. Dacă acestea vor reuși, NATO va ajunge la 32 de membri.

Cele două țări nordice și-au depus candidaturile în contextul invaziei Rusiei, ceea ce a atras avertismente din partea Kremlinului, care a afirmat că acest demers nu va aduce stabilitate în Europa. Finlanda are o graniță comună de 1.300 km cu Rusia.

Turcia se opune cererilor celor două țări, acuzându-le că adăpostesc extremiști anti-turci. Însă Regatul Unit și alte câteva țări NATO au oferit asigurări de securitate Finlandei și Suediei în timp ce cererile lor sunt examinate, angajându-se să le ajute în cazul în care se confruntă cu o agresiune.

"Salut călduros și susțin cu tărie cererile istorice ale Finlandei și Suediei de aderare la NATO", a declarat miercuri Biden

×

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

x close