Antena 3 CNN International News Joe Biden: "Am convenit cu liderii G7 sancțiuni devastatoare împotriva Rusiei"

Joe Biden: "Am convenit cu liderii G7 sancțiuni devastatoare împotriva Rusiei"

Președintele american Joe Biden a transmis joi, într-un mesaj pe Twitter, că a convenit cu liderii statelor din G7 să continue "sancțiunile devastatoare" împotriva Rusiei, după ofensiva sângeroasă lansată în cursul dimineții în Ucraina de trupele Moscovei.

Joe Biden: "Am convenit cu liderii G7 sancțiuni devastatoare împotriva Rusiei"
Sursa foto: Getty Images
de Adrian Iclozan    |    24 Feb 2022   •   20:12

"În această dimineață, m-am întâlnit cu omologii mei din G7 pentru a discuta atacul nejustificat al președintelui Putin asupra Ucrainei și am convenit să mergem mai departe cu pachete devastatoare de sancțiuni și cu alte măsuri economice pentru a face Rusia răspunzătoare. Suntem alături de curajosul popor ucrainean", a precizat președintele american.

Biden urmează să susțină o declarație la ora 20:30, ora României, în contextul în care presa internațională relatează că ofensiva rusă în Ucraina este în plină desfășurare.

Autoritățile ucrainene au confirmat, joi seară, că un aeroport militar de lângă Kiev a fost capturat de ruși.

Ulterior, un consilier al președintelui Volodimir Zelenski a anunțat că trupele ruse au capturat centrala nucleară de la Cernobîl, locul celui mai devastator accident nuclear din istoria umanității, produs în 1986 și ale cărui efecte cumulate se estimează că au dus, în final, la dezintegrarea Uniunii Sovietice, cinci ani mai târziu.

"Când am venit la birou astăzi dimineață, s-a dovedit că managementul (centralei nucleare, n.r.) plecase. Deci nu era nimeni care să dea instrucțiuni sau să apere centrala", a spus pentru CNN Evghenia Kuznețova, purtătorul de cuvânt al Agenției de Stat a Ucrainei pentru Managementul Zonei de Excluziune.

×
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close