Antena 3 CNN International News Joe Biden: utilizarea armelor chimice în Ucraina este o ”adevărată amenințare”

Joe Biden: utilizarea armelor chimice în Ucraina este o ”adevărată amenințare”

Președintele american Joe Biden a avertizat miercuri că amenințarea ca Rusia să folosească arme chimice în atacul său în curs de desfășurare asupra Ucrainei este ”reală”.

Joe Biden: utilizarea armelor chimice în Ucraina este o ”adevărată amenințare”
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    23 Mar 2022   •   15:56

Declarațiile lideului american au venit în timp ce acesta părăsea Casa Albă pentru o călătorie în Europa. Acesta va participa la summitul NATO, asigurând sprijinul și unitatea Occidentului pentru Ucraina.

”Cred că este o amenințare reală”, a spus Biden, întrebat de jurnaliștii CNN despre amenințarea războiului chimic în Ucraina. Președintele SUA refuzat să detalieze mai mult, înainte de a se îmbarca în avion.

Întrebat care este mesajul său către partenerii europeni, el a afirmat că îl va spune ”în față, voi spune tot ce am de spus, o voi spune când voi ajunge acolo. Dar voi fi fericit să vorbesc cu voi când mă întorc”, le-a transmis reporterilor.

Statele Unite ale Americii au avertizat cu privire la posibilitatea utilizării armelor chimice în Ucraina. Anterior, Biden a transmis că acuzațiile false ale Rusiei că Ucraina are arme biologice și chimice este un ”semn clar” că Vladimir Putin, disperat, se gândește să le folosească însuși.

Președintele SUA a spus că ”spatele lui Putin este la zid și acum vorbește despre noi steaguri false pe care le instalează, inclusiv, afirmând că noi în America avem arme biologice și chimice în Europa – pur și simplu nu este adevărat. Vă garantez”, a spus Biden la un eveniment de luni.

„De asemenea, sugerează că Ucraina are arme biologice și chimice. Acesta este un semn clar că se gândește să le folosească pe ambele. El a folosit deja arme chimice în trecut și ar trebui să fim atenți la ceea ce urmează”, a adăugat acesta.

Putin ”știe că vor exista consecințe grave din cauza frontului unit NATO”, a spus liderul de la Casa Albă, fără a preciza ce acțiuni va întreprinde alianța.

×
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close