Antena 3 CNN International News Doi jurnaliști au fost arși de vii de bandiți înarmați, în Haiti

Doi jurnaliști au fost arși de vii de bandiți înarmați, în Haiti

Doi jurnalişti haitieni au fost arşi de vii de o bandă în capitala ţării. Un al treilea a reușit să scape.

Doi jurnaliști au fost arși de vii de bandiți înarmați, în Haiti
Sursa foto: Getty Images
de Cerasela Stafie    |    07 Ian 2022   •   08:29

O sursă din cadrul Forţelor de Securitate Haitiene a declarat pentru CNN că banda Ti Makak a comis crimele în cartierul Petion-Ville din Port-au-Prince. Motivul și detaliile atacului rămân neclare.

Institutul de presă haitian Radio Écoute FM a confirmat că unul dintre jurnaliștii săi, John Wesley Amady, a fost ucis în atac în timp ce era în misiune, documentând lipsa de securitate în zonă.

Amady ”a fost împușcat cu sălbăticie și ars de viu de bandiți înarmați. Condamnăm cu maximă rigoare acest act criminal și barbar”, a  transmis publicația, numindu-l un ”atac grav la adresa dreptului la viață”.

Radio Écoute FM a suspendat operațiunile până la noi ordine ”în semn de solidaritate cu familia victimei”, se mai arată în comunicat.

Atacurile vin în contexul violenței extreme și al deteriorării condițiilor de securitate în Port-au-Prince, cu grupuri rivale luptându-se între ele sau cu poliția pentru controlul străzilor.

În iulie anul trecut, președintele Haitiului, Jovenel Moise, a fost asasinat în timpul unui atac asupra reședinței sale private, lăsând un vid de putere care a adâncit tulburările cauzate de violență, criza umanitară în creștere din Haiti și pandemia de Covid-19.

Statele Unite au arestat marți un bărbat columbian pentru o presupusă implicare în asasinarea lui Moise.

×
Subiecte în articol: jurnalist ucis haiti arsi
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close