Antena 3 CNN International News Kievul anunță că a împins flota rusă din Marea Neagră la distanță de țărmurile ucrainene

Kievul anunță că a împins flota rusă din Marea Neagră la distanță de țărmurile ucrainene

Kievul susține că navele Flotei ruse din Marea Neagră s-au retras la mai mult de 100 de kilometri de țărmurile ucrainene, în urma atacurilor cu rachete și drone lansate de forțele de apărare.

Kievul anunță că a împins flota rusă din Marea Neagră la distanță de țărmurile ucrainene
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    06 Iun 2022   •   18:38

Într-o actualizare operațională difuzată luni, Marina ucraineană a mai arătat că, în demersul de a recâștiga controlul asupra părților de nord-vest ale Mării Negre, rușii au desfășurat sisteme de rachete în regiunile Crimeea și Herson.

Conform sursei citate, amenințarea rusă cu rachete dinspre mare rămâne actuală.

"De la începutul invaziei, navele și submarinele inamice au lansat peste 300 de rachete de croazieră pe teritoriul ucrainean.

În prezent, intensitatea loviturilor cu rachetele de croazieră Kalibr a scăzut iar inamicul a început să lovească ținte terestre cu rachete anti-navă.

Probabil, Rusia a folosit o cantitate semnificativă de rachete moderne și este forțată în prezent să folosească tipuri învechite de rachete", se spune în documentul menționat, conform CNN.

Marina ucraineană mai arată că aproximativ 30 de nave și submarine rusești continuă blocarea navelor civile. 

"În prezent, există până la 12 nave mari de debarcare în Marea Neagră, dar mai mult de o treime dintre ele sunt în reparații", spun oficialii Kievului, menționând că Rusia a fost privată de controlul complet asupra părții de nord-vest a Mării Negre.

Aceasta a devenit o "zonă gri" dar există încă riscul ca rușii să debarce trupe tactice și grupuri de recunoaștere și sabotaj pe coasta Odesei, mai ales în condiții meteorologice favorabile din sezonul cald, notează CNN, conform sursei citate.

Foto: Fregata rusă Amiral Essen în Marea Neagră

×
Subiecte în articol: Flota rusã țărmuri ucrainene
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close