Antena 3 CNN International News Corespondență din Kiev: "Unii oameni s-au dus la muncă după bombardamente" | Ucraina, atacată de Rusia cu peste 80 de rachete 

Corespondență din Kiev: "Unii oameni s-au dus la muncă după bombardamente" | Ucraina, atacată de Rusia cu peste 80 de rachete 

Atacul masiv cu rachete efectuat de Rusia în Ucraina în cursul nopții de joi a ucis cel puțin 11 persoane și a rănit alte 22.

de Redacția Antena 3 CNN    |    09 Mar 2023   •   15:02

Bombardamentele au continuat în cursul dimineții iar alarmele aeriene s-au declanșat pe tot cuprinsul țării.

Potrivit oficialilor ucraineni, 81 de rachete au fost lansate de ruși asupra mai multor regiuni, inclusiv asupra capitalei țării, Kiev, provocând aici rănirea a trei persoane.

În orașul Liov, în vestul Ucrainei, au avut loc alte lovituri, trei clădiri rezidențiale fiind distruse. Aici au fost ucise cel puțin cinci persoane iar salvatorii continuau să caute alte victime la ora acestei actualizări. 

În regiunea Herson, cel puțin trei persoane au murit și alte trei au fost rănite după ce bombardamentele au lovit zone rezidențiale, iar în regiunea Dnipropetrovsk o persoană a fost ucisă și două au fost rănite, potrivit informațiilor preliminare.

Citește și: Kalibr, Kinzhal și S-300 | Rusia a pus la bătaie un arsenal masiv pentru atacul de joi în Ucraina

Proiectilele rusești au lovit, de asemenea, un spital și cel puțin nouă clădiri rezidențiale din Donețk, ucigând doi civili.

Alte regiuni afectate de loviturile rusești sunt Harkov, Lugansk, Nikolaev, Odesa, Ivano-Frankivsk, Cernihiv, Sumîi, Zaporojie, Kirovograd și Vinnîțea.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a condamnat atacurile de joi, afirmând că Rusia "nu va putea evita responsabilitatea pentru tot ceea ce a făcut".

Coresponedent CNN: "Oamenii s-au dus la muncă după atacurile rusești"

"În jurul orei locale 7 dimineața, mai multe bucăți de rachete au incendiat mașini și au spart geamurile clădirilor în capitala ucraineană.

Au fost doi oameni răniți, dar nu s-au înregistrat decese. A fost înfricoșător pentru locuitorii Kievului.

Totuși, unii spun că s-au dus la muncă după șocul bombardamentelor.

Forțele ucrainene afirmă că 81 de rachete de diferite tipuri au fost lansate de ruși în cursul nopții asupra mai multor orașe și regiuni din Ucraina.

Cel puțin cinci oameni au fost uciși în bombardamentele care au vizat Liov.

Corespondent CNN: "Ucrainenii afirmă că au doborât mai puțin de jumătate din rachetele lansate de ruși"

Infrastructura energetică a fost, de asemenea, vizată. Forțele de apărare au comunicat că au doborât cel puțin 34 de rachete rusești înainte ca acestea să ajungă la țintă.

Între proiectilele lansate, au fost rachete hipersonice dar și rachete împotriva cărora ucrainenii nu dispune de niciun mijloc de apărare antiaeriană.

În mod periodic, rușii încearcă să anihileze infrastructura energetică a țării.

Însă viața își continuă cursul iar oamenii au început să se obișnuiască să trăiască sub amenințarea bombardamentelor, în timp ce autoritățile ucrainene fac apel la aliați să le furnizeze mai mult ajutor militar", a transmis din Kiev corespondentul CNN Ivan Watson.

×
Subiecte în articol: Ivan Watson cnn Kiev Ucraina Rusia bombardamente
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close