Antena 3 CNN International News Kim Jong Un concediază oficiali după pentru neîndeplinirea unor sarcini neclare legate de pandemie

Kim Jong Un concediază oficiali după pentru neîndeplinirea unor sarcini neclare legate de pandemie

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a pedepsit mai mulți lideri de top ai partidului aflat la guvernare pentru neîndeplinirea sarcinilor împotriva pandemiei, ceea ce a condus la o "mare criză" - fără a specifica ce fel de criză - și a pus în pericol siguranța țării și a cetățenilor.

Kim Jong Un concediază oficiali după  pentru neîndeplinirea unor sarcini neclare legate de pandemie
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    30 Iun 2021   •   10:27

Nu se știe exact cât de ulți oficiali au fost responsabili pentru incidentele nespecificate, pe care Kim la numește ”marea criză”, dar se pare că mai multi membrii ai partidulu iafla la guvernare au fost înlocuiți, potrivit agenției de presă  de stat KCNA.

Kim a convocat o ședință a biroului politic al Partidului Muncitorilor, în care a mustrat mai mulți lideri de partid de neglijență.

"El a menționat că înalți oficiali însărcinați cu afaceri de stat au neglijat implementarea deciziilor importante ale partidului și astfel s-a creat o mare criză în asigurarea securității statului și a siguranței cetățenilor, ceea ce a atras concecințe grave", a scris presa de stat.

Mai mulți membri ai biroului politic, secretari ai comitetului central și oficiali ai unor agenții de stat au fost înlocuiți din funcții, însă KCNA nu a precizat dacă aceste remanieri au avut legătură cu neîndeplinirea măsurilor împotriva pandemei.

O epidemie de COVID-19 s-ar putea dovedi fatală pentru Coreea de Nord. Infrastructura sistemului de sănătate e puțin probabill să reziste unui număr mare de pacienți.

Coreea de Nord nu a raportat oficial niciun caz de COVID, lucru contestat de Coreea de Sud și de SUA. Țara a impus restricții dure, inclusiv închiderea granițelor și limitarea călătoriilor interne.

Puțin cred, totuși, că o țară cu 25 de milioane de oameni a fost cruțată de un virus care a infectat mai  mult de 180 de milioane de oameni din toată lumea, mai ales după ce KCNA a avertizat vara trecută că un bărbat care fugise în Coreea de Sud cu trei ani înainte s-a întors în țară, prezentând simptome specifice COVID, și putea declanșa un ”dezastru distructiv și mortal”.

Un astfel de dezastru nu a fost raportat ulterior. 

Până acum, Coreea de Nord a reușit să prevină o epidemie de COVID-19 grație unor măsuri drastice. Kim a executat anul trecut doi oameni pentru acuzații legate de răspândirea COVID-19, printre care un lucrător la vamă care nu a respectat condițiile de siguranță în ceea ce privește importurile din China. 

Granițele Coreei de Nord au fost închise din ianuarie 2020, pentru a ține virusul la distanță, în ciuda efectelor pe care acest lucru le-a avut asupra comerțului cu Belgia, fapt ce a dus la o criză alimentară.

La jumatatea lunii iunie, Kim a recunoscut ca tara sa trece printr-o criza alimentara, tragand astfel un semnal de alarma intr-o tara in care sectorul agricol este afectat de serioase dificultati.

 

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close