Antena 3 CNN International News Kremlinul avertizează împotriva înarmării Ucrainei, Republicii Moldova și Georgiei

Kremlinul avertizează împotriva înarmării Ucrainei, Republicii Moldova și Georgiei

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a avertizat împotriva ”pompării” cu arme în Ucraina și în alte țări, precum Republica Moldova și Georgia, spunând că acest lucru amenință securitatea continentului european și provoacă instabilitate în regiune.

Kremlinul avertizează împotriva înarmării Ucrainei, Republicii Moldova și Georgiei
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    28 Apr 2022   •   14:31

”Tendința de a pompa Ucraina și alte țări cu arme este tipul de acțiuni care amenință securitatea continentului și provoacă instabilitate”, a spus Peskov reporterilor la conferința obișnuită de joi, când a fost solicitat să comenteze observațiile despre sprijinirea Ucrainei și a altor țări din regiune cu arme făcute miercuri de ministrul britanic de externe Liz Truss.

Truss a sugerat miercuri că este esențială înarmarea nu doar a Ucrainei cu arme grele, ci și a Moldovei, Georgiei și Balcanilor de Vest.

”Unii susțin că nu ar trebui să furnizăm arme grele de teamă să nu provocăm ceva mai rău. Dar părerea mea este că inacțiunea ar fi cea mai mare provocare”, a spus Truss.

”Și trebuie să ne asigurăm că, alături de Ucraina, Balcanii de Vest și țări precum Moldova și Georgia au rezistența și capacitățile de a-și menține suveranitatea și libertatea”, a adăugat ea.

×
Subiecte în articol: Kremlin avertisment înarmare Ucraina
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close