Antena 3 CNN International News Kremlin: "Suntem deschiși la negocieri cu Ucraina" | Când ar fi posibile discuțiile

Kremlin: "Suntem deschiși la negocieri cu Ucraina" | Când ar fi posibile discuțiile

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat luni că Rusia este "deschisă în privința unor negocieri" cu Ucraina.

Kremlin: "Suntem deschiși la negocieri cu Ucraina" | Când ar fi posibile discuțiile
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Noi 2022   •   16:55

El a adăugat însă că momentul nu este potrivit pentru astfel de discuții.

"Am spus în mod repetat că partea rusă rămâne deschisă ideii de a-și atinge obiectivele prin negocieri. De asemenea, am atras în mod repetat atenția tuturor că în acest moment nu vedem o astfel de oportunitate, deoarece Kievul a transformat într-o lege decizia de a nu continua negocierile", a spus Peskov

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a semnat la începutul lunii octombrie un decret prin care exclude în mod oficial posibilitatea unor negocieri cu actualul președintele rus Vladimir Putin.

Zelenski a semnat decretul ca reacție la anexarea ilegală, de către Rusia, a regiunilor Donețk, Lugansk, Herson și Zaporojie.

Zelenski:  "Vrem să punem capăt războiului, dar rușii nu sunt de încredere"

"Rușii nu sunt pregătiți să admită că ne-au ocupat țara. Aceasta înseamnă că nu va exista un dialog substanțial. Vrem să punem capăt războiului, dar spațiul și oportunitățile s-au schimbat. Nu există nicio asigurare că (rușii) vor face ceea ce spun ei că vor face (...) Nimeni nu-i crede", declara președintele ucrainean, cu o lună înainte de a semna documentul menționat.

Publicația Washington Post a relatat la finele săptămânii trecute că oficialii americani au încurajat în secret guvernul ucrainean să semnaleze deschiderea către discuții cu Rusia.

Obiectivul nu ar fi fost menit să ducă la o înțelegere între Kiev și Moscova pe termen scurt, ci să mențină sprijinul occidental pentru efortul de război.

×
Subiecte în articol: Dmitri Peskov negociatori Ucraina
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close