Antena 3 CNN International News Kremlinul, reacție furioasă după ce Lituania a blocat Kaliningrad

Kremlinul, reacție furioasă după ce Lituania a blocat Kaliningrad

Președinția rusă a reacționat cu vehemență după ce autoritățile din Lituania au blocat tranzitul produselor supuse sancțiunilor între Kaliningrad și Rusia.

Kremlinul, reacție furioasă după ce Lituania a blocat Kaliningrad
Sursa foto: Hepta.ro
de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Iun 2022   •   14:55

Kaliningrad este o exclavă rusă în Uniunea Europeană.

Are ieșire la Marea Baltică (la vest și nord-vest) și este mărginită de Lituania (la nord și est) și Polonia (la sud).

"Decizia este fără precedent și încalcă totul. O considerăm ilegală", a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

"Desigur, face parte din blocadă", a adăugat el, menționând că președinția rusă trebuie să analizeze situația "cu atenție".

Societatea de cale ferată din Lituania a anunțat autoritățile ruse că, de la miezul nopții de 18 iunie, între exclavă și Rusia nu va mai fi permisă trecerea trenurilor cu mărfuri care fac obiectul sancțiunilor impuse de Uniunea Europeană.

Este vorba, între altele, de materiale de construcții, metale, ciment și mai multe bunuri importante pentru construcții și producție", a precizat Anton Alihanov, guvernatorul regiunii Kaliningrad.

Decizia Lituaniei este ultima dintre cele adoptate de statele membre ale Uniunii Europene, în contextul sancțiunilor impuse Rusiei de blocul comunitar, amintește CNN.

La finele lunii mai, Uniunea a convenit să interzică 90% din importurile de țiței rusesc până la finele acestui an, împreună cu alte măsuri.

SUA, la rândul lor, au anunțat la începutul lui iunie un nou val de sancțiuni financiare și diplomatice la adresa elitei din jurul lui Vladimir Putin și a oficialilor din guvernul rus.

×
Subiecte în articol: Kaliningrad Kremlin reactie
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close