Antena 3 International News Kremlinul a anunțat când va folosi armele nucleare: ”Vom folosi efectiv arme nucleare pentru a elimina amenințarea!”

Kremlinul a anunțat când va folosi armele nucleare: ”Vom folosi efectiv arme nucleare pentru a elimina amenințarea!”

de Laura Dinu    |    29 Mar 2022   •   08:15
Kremlinul a anunțat când va folosi armele nucleare: ”Vom folosi efectiv arme nucleare pentru a elimina amenințarea!”
Sursa foto: getty images

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a declarat că Rusia ar folosi arme nucleare doar atunci când va exista o amenințare la adresa ei și nu ca urmare a războiului desfășurat în Ucraina.

„Orice rezultat al operațiunii (din Ucraina - n.r.), bineînțeles, nu este un motiv pentru utilizarea unei arme nucleare”, a declarat Peskov.

„Avem un concept de securitate care afirmă foarte clar că numai atunci când există o amenințare pentru existența statului, în țara noastră, putem folosi și vom folosi efectiv arme nucleare pentru a elimina amenințarea pentru existența țării noastre”, a mai spus el.

Peskov susține că declarațiile președintelui Joe Biden potrivit cărora Vladimir Putin este ”un măcelar” care nu ar trebui să mai rămână la putere sunt ”alarmante”. 

„Este o insultă personală”, a spus Peskov. „Bineînțeles, este complet inacceptabil. Nu este treaba președintelui Statelor Unite să decidă cine va fi și cine este președintele Federației Ruse”.

Președintele SUA, Joe Biden, a făcut sâmbătă un comentariu la adresa lui Putin spunând: „Pentru numele lui Dumnezeu, acest om nu poate rămâne la putere”. Declarația i-a luat prin surprindere atât pe oficialii americani cât și pe cei internaționali.

În interviul acordat de PBS, Peskov a negat că forțele rusești ar fi vizat în mod deliberat civili din Ucraina, în ciuda faptului că forțele ucrainene, jurnaliștii și refugiații care au fugit din țară au descris bombardamente care au lovit infrastructura civilă, inclusiv case, școli, spitale și altele.

„Ei nu bombardează case. Nu bombardează apartamente. Ei nu bombardează obiecte civile”, a declarat Peskov. „Ei bombardează și vizează doar infrastructura militară”.

Săptămâna trecută, SUA au declarat oficial că forțele rusești au comis crime de război în Ucraina. Curtea Penală Internațională de la Haga a lansat, de asemenea, o anchetă privind invazia.

×

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

x close