Antena 3 CNN International News La festivitățile de Revelion din Times Square vor avea acces doar persoanele vaccinate

La festivitățile de Revelion din Times Square vor avea acces doar persoanele vaccinate

Orașul New York va întâmpina din nou zeci de mii de oameni în Times Square pentru celebra tradiție a aruncării sferei de cristal, de Revelion, atâta timp cât vor prezenta dovada vaccinării împotriva COVID-19, au declarat autoritățile locale.

La festivitățile de Revelion din Times Square vor avea acces doar persoanele vaccinate
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    17 Noi 2021   •   19:23

Newyorkezii şi vizitatorii vor putea întâmpina Anul Nou în celebra piaţă Times Square, însă la festivităţi vor putea asista anul acesta doar cei care fac dovada vaccinării anti-COVID-19, a declarat primarul oraşului, Bill de Blasio, potrivit CNN.

Toate persoanele de peste 5 ani vor trebui să prezinte un certificat de vaccinare eliberat înainte de 16 decembrie, deoarece este nevoie de două săptămâni pentru ca organismul să dezvolte anticorpii necesari.

Cei care nu deţin un certificat de vaccinare vor trebui să prezinte un test negativ efectuat înainte cu 72 de ore, a declarat la o conferinţă de presă comună De Blasio şi Tom Harris, preşedintele organizaţiei Times Square Alliance, reprezentând centrele comerciale din zonă.

Spre deosebire de anii anteriori, festivităţile de anul trecut au avut o participare redusă la doar 100 de persoane: medici, asistente, angajaţi ai supermarketurilor, învăţători şi alţi lucrători esenţiali care şi-au riscat viaţa în timpul pandemiei de coronavirus şi care a făcut din oraşul New York epicentrul crizei sanitare.

Potrivit primarului De Blasio, reîntoarcerea festivităţilor de Anul Nou este "o dovadă în plus pentru lume că ne revenim sută la sută".

Comisarul pentru sănătate al oraşului, dr. Dave Chokshi, a explicat că motivul pentru care se cere dovada vaccinării complete este pentru a reduce riscul de transmitere a virusului, "care ştim că se propagă în aer liber, deşi riscul este mai mic".

×
Parteneri
Horoscop 24 martie 2023. Vărsătorii şi Taurii trag lozul câştigător
x close