Antena 3 CNN International News Legea menită să combată infracțiunile la adresa asiaticilor sub pretextul pandemiei de COVID, promulgată în SUA

Legea menită să combată infracțiunile la adresa asiaticilor sub pretextul pandemiei de COVID, promulgată în SUA

Președintele american Joe Biden a promulgat, joi, legea adoptă cu o zi în urmă în Congres și care își propune să combată infracțiunile la adresa persoanelor vizate sub pretextul că ar răspândi COVID.

Legea menită să combată infracțiunile la adresa asiaticilor sub pretextul pandemiei de COVID, promulgată în SUA
de Adrian Iclozan    |    21 Mai 2021   •   01:01

Numită COVID-19 Hate Crime Act (legea împotriva infracțiunilor motivate de ură sub pretextul răspândirii COVID, n.r.), legea a apărut după înmulțirea îngrijorătoare în SUA a agresiunilor la adresa asiaticilor. 

"Încercam să-mi protejez capul, să evit să fiu rănit", povestește Bruce, victima unui atac care a fost surprins pe cameră.

Iar Danny Yu Chang, victimă într-o altă agresiune, își amintește: "Cineva m-a împins și m-a lovit. Mi-am pierdut cunoștința și, când m-am trezit, eram plin de sânge din cap până în picioare".

Textul adoptat în Congres și promulgat de președinte înființează o nouă poziție în cadrul Departamentului de Justiție al SUA, în vederea analizei rapide a infracțiunilor motivate de ură și care, în mod potențial, intră sub incidența noii legi. 

"Vă vedem. Și suntem hotărâți să punem capăt urii și prejudecăților", a spus președintele Biden la ceremonia de promulgare.

Legea le mai cere agențiilor guvernamentale să lucreze împreună cu organizațiile civice pentru a crește conștientizarea vizavi de infracțiunile motivate de ură.

În plus, îi impune Procurorului General al SUA să elaboreze îndrumări în vederea colaborării cu forțele de ordine statale și locale, pentru înființarea raportărilor online.

"Este o lege care ne duce un pas mai aproape către oprirea urii, nu doar pentru americanii de origine asiatică, ci pentru toți americanii", a apreciat vicepreședintele Kamala Harris.

×
Subiecte în articol: COVID-19 infractiuni ura SUA
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close