Antena 3 CNN International News Reacții ferme după ce primarul afroamerican din Chicago a anunțat că va acorda interviuri doar jurnaliștilor de culoare

Reacții ferme după ce primarul afroamerican din Chicago a anunțat că va acorda interviuri doar jurnaliștilor de culoare

Lori Lightfoot, primărița metropolei americane Chicago, a decis să-și marcheze al doila an de mandat printr-o decizie care a făcut valuri.

Reacții ferme după ce primarul afroamerican din Chicago a anunțat că va acorda interviuri doar jurnaliștilor de culoare
de Adrian Iclozan    |    22 Mai 2021   •   17:17

Ea a anunțat săptămâna aceasta că va acorda interviuri față în față doar reporterilor de culoare.

Expresia folosită de Lightfoot este "black and brown reporters", conform CNN.

În timp ce "black" (negru) este o referință comună pentru persoanele afroamericane, "brown" se referă la persoane de diverse etnicități, care nu au pielea albă, inclusiv americani de origine sud-asiatică.

Primărița din Chicago spune că decizia sa urmărește să atragă atenția asupra lipsei de diversitate printre jurnaliștii din Chicago.

Într-o scrisoare de două pagini trimisă companiilor media din oraș, Lori Lightfoot, menționează că face tot ce depinde de ea pentru a lupta pentru "diversitate și incluziune" în toate domeniile.

Ea adaugă că, în calitate de primar, a simțit nevoia de a sublinia că membrii corpului profesional al jurnaliștilor din Chicago este format în majoritate covârșitoare din albi.

Reacțiile din presă nu i-au fost favorabile lui Lightfoot. Jurnaliștii locali, inclusiv cei de culoare, au replicat spunând că politicienii nu trebuie să decidă cine sunt reporterii care îi intervievează.

Se remarcă reacția lui  Gregory Pratt, de la Chicago Tribune, care și-a anulat un interviu primărița după ce aceasta a refuzat să revină asupra deciziei privind culoarea pielii reporterilor care o intervievează.

"Sunt un reporter latino, căruia i-a fost aprobată cererea de interviu. Totuși, după ce cabinetul primarului a refuzat să ridice condiția referitoare la reporteri, am anulat respectuos interviul", a scris Pratt pe Twitter.

Iar Asociația națională a jurnaliștilor de culoare a menționat că, deși sprijină mesajul în favoarea diversității, nu aprobă tacticile primarului.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Alertă din cauza unei bacterii care poate ucide în doar 48 de ore
x close