Antena 3 CNN International News Plajele din Los Angeles, închise după ce o uzină de tratare a apelor a deversat în ocean echivalentul a 6.000 de vidanje

Plajele din Los Angeles, închise după ce o uzină de tratare a apelor a deversat în ocean echivalentul a 6.000 de vidanje

Kilometri întregi de plaje au fost închise pentru înotători, începând de luni, după ce aproximativ 17 milioane de galoane de ape reziduale netratate (aproximativ 64 de milioane de litri) au fost deversate în ocean, în apropiere de Los Angeles, anunță presa internațională.

Plajele din Los Angeles, închise după ce o uzină de tratare a apelor a deversat în ocean echivalentul a 6.000 de vidanje
de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Iul 2021   •   13:15

Uzina Hyperion, responsabilă pentru deversare, a aruncat apele uzate în golful Santa Monica, în noaptea anterioară.

Oficiali din cadrul autorităților districtuale spune că deversarea s-a produs în urma unei "defecțiuni mecanice".

Hyperion este cea mai mare uzină de tratare a apelor din Los Angeles.

Un volum echivalent cu 6.000 de vidanje încărcate cu ape reziduale a ajuns în ocean

Cantitatea de reziduuri deversate este echivalentă cu conținutul a peste 6.000 de vidanje de 10 mii de litri fiecare.

Plajele au fost închise pentru înotători de la El Segundo până în zona parcului de caravane Dockweiler.

Autoritățile au amplasat semne de avertizare pentru înotători și analizează mostre de apă luate din ocean, pentru a determina dacă acestea conțin bacterii periculoase.

Aproximativ 7 kilometri de plajă rămân închiși până analizele arată că apele nu mai sunt periculoase, a anunțat Departamentul Districtual de Sănătate Publică.

Oficialii uzinei spun că deversarea a fost necesară pentru a preveni un dezastru și mai mare

Hyperion, cea mai mare uzină de tratare a apelor uzate din metropola americană, este și cea mai veche. Este în funcțiune din 1894 și a fost proiectată pentru un flux zilnic de 450 de milioane de galoane de apă.

Potrivit directorului executiv Timeyin Dafeta, uzina a fost inundată de o cantitate "copleșitoare" de resturi solide, ceea ce a declanșat deversarea resturilor netratate prin gura de evacuare situată la o milă (1,6 km) în larg.

Directorul a precizat că în ocean a ajuns circa 6% din încărcarea zilnică a uzinei cu ape uzate iar măsura a fost necesară pentru a preveni întreruperea completă a activității uzinei și o deversare catastrofală.

Cea mai mare deversare de ape uzate din L.A. a avut loc în timpul fenomenului El Nino

În mod normal, apele după tratare sunt deversate în ocean la o distanță de 5 mile (8 km) de țărm.

Reprezentantul uzinei a precizat că defecțiunea mecanică a fost rezolvată luni dimineața. Autoritățile municipale așteaptă explicații detaliate de la responsabilii Hyperion în legătură cu acest incident.

Cea mai mare deversare de ape reziduale în Los Angeles s-a produs în 1998, în timpul furtunilor asociate cu fenomenul El Nino. Atunci au fost deversate 30 de milioane de galoane de ape uzate.

×
Subiecte în articol: los angeles apele reziduale
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close