Antena 3 CNN International News Marea Britanie anunță un ajutor militar uriaș pentru Ucraina

Marea Britanie anunță un ajutor militar uriaș pentru Ucraina

Marea Britanie va oferi Ucrainei încă 1,3 miliarde de lire sterline, echivalentul a 1,6 miliarde de dolari, sub formă de sprijin militar.

Marea Britanie anunță un ajutor militar uriaș pentru Ucraina
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    08 Mai 2022   •   12:55

Anunțul oficial al Trezoreriei din Regatul Unit vine înaintea unui summit virtual al G7, grupul celor mai dezvoltate națiuni de pe glob.

Summit-ul are loc duminică, este găzduit de cancelarul german Olaf Scholz și îl va avea invitat pe președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Angajamentul ajutorului pentru Ucraina marchează "cea mai mare rată a cheltuielilor militare din Regatul Unit pentru un conflict, de la apogeul campaniilor din Irak și Afganistan", se spune într-un comunicat al instituției citate.

La începutul acestei săptămâni, premierul britanic Boris Johnson a anunțat un sprijin militar destinat Ucrainei în valoare de 300 de milioane de lire sterline (370 de milioane de dolari SUA).

Pachetul include echipamente de război electronic, un sistem radar anti-artilerie, echipamente de bruiaj GPS și mii de dispozitive de vedere pe timp de noapte.

Trezoreria a indicat că aceste echipamente vor fi finanțate din angajamentul de 1,3 miliarde de lire sterline.

Cu această sumă, Marea Britanie aproape își dublează angajamentele existente de cheltuieli pentru războiul din Ucraina, în valoare de 1,5 miliarde de lire sterline.

CNN notează că premierul britanic Boris Johnson și secretarul britanic al Apărării vor găzdui o întâlnire a companiilor din domeniu la sfârșitul acestei luni pentru a discuta despre creșterea producției, ca răspuns la cererea crescută generată de conflictul din Ucraina și la tendința globală de renunța la dotarea cu armament rusesc.

Foto: premierul britanic Boris Johnson în vizită la o bază NATO din Estonia, martie 2022

×
Subiecte în articol: Marea Britanie Ucraina sprijin militar
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close