Antena 3 CNN International News Mărturiile unui ucrainean luat prizonier de ruși: ”Am fost legat. Trăgeau în jurul meu” | A mers pe un câmp minat și a fost închis într-o magazie

Mărturiile unui ucrainean luat prizonier de ruși: ”Am fost legat. Trăgeau în jurul meu” | A mers pe un câmp minat și a fost închis într-o magazie

Vitali Chernish, un locuitor din satul ucrainean Zdvizhivka, aflat la periferia Kievului, se plimba cu bicicleta când a fost capturat de forțele ruse.

Mărturiile unui ucrainean luat prizonier de ruși: ”Am fost legat. Trăgeau în jurul meu” | A mers pe un câmp minat și a fost închis într-o magazie
Sursa foto: CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Apr 2022   •   10:41

Chernish a fost prizonierul rușilor pentru 24 de ore. În acest timp, a fost forțat să meargă pe un câmp minat și a fost închis într-o magazie.

„Am fost legat la ochi, iar mâinile mi-au fost prinse în jurul corpului. Rușii trăgeau în jurul meu”, a povestit el pentru CNN.

Soldații ruși au amenințat că îl vor duce la la crematoriu și l-au întrebat constant care ar fi ultima lui dorință.

„Am fost bătut în zona brațelor și a picioarelor, sub talie. Vânătăile rămân. Credeam că am piciorul rupt, șchiopătam. Dar sunt în viață și bine, slavă Domnului.”, a mai declarat Vitali Chernish

În grădina lui încă se află o rachetă a rușilor. Chernish a supraviețuit, dar alți rezidenți au fost uciși după ce au fost torturați de soldații ruși care și-au făcut o fortăreață într-o pădure din zonă.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Șanțuri uriașe sunt vizibile acolo unde trupele ruse au tras cu rachete dintr-un câmp, situat la patruzeci de kilometri de capitala Ucrainei. În păduri au rămas  discurile de la rachetele care au fost lansate și carcase de muniție.

Forțele ruse au construit posturi de comandă, depozite de muniție și linii de comunicație folosind copacii și lemnul din pădure. Au dormit în fortificații subterane, acoperite cu cherestea și cutii de lemn verde care au conținut cândva lansatoare de rachete multiple BM-21 și artilerie cu tuburi, relatează jurnaliștii CNN, care au vizitat pădurile ucrainene din jurul Kievului, ocupate cu puțin timp în urmă de ruși.

 

×
Subiecte în articol: prizonier rusi ucrainean Ucraina soldati Kiev
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close