Antena 3 CNN International News Măsura luată de Moscova după ultimele înfrângeri din Ucraina

Măsura luată de Moscova după ultimele înfrângeri din Ucraina

Autoritățile ruse au făcut schimbări la vârful armatei, după ce contraofensiva Kievului din ultimele săptămâni a dus la retragere trupelor ruse în mai multe regiuni din Ucraina.

Măsura luată de Moscova după ultimele înfrângeri din Ucraina
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    04 Oct 2022   •   13:43

CNN relatează că, potrivit documentelor oficiale ruse, comandantul Districtului Militar Vest a fost schimbat din funcție.

Este vorba despre generalul Aleksandr Juravliov, aflat la conducerea acestei structuri la momentul declanșării invaziei din 24 februarie.

Juravliov a fost, de asemenea, comandantul militar din regiunea Harkov, din care trupele ruse au fost forțate să se retragă, luna trecută.

Cu o reputație căpătată într-unul dintre cele mai brutale episoade ale războiului din Siria, acest general a comandant, între altele, o brigadă de artilerie care a lansat muniție cu fragmentare în zonele rezidențiale din Harkov la finele lunii februarie, în primele zile ale invaziei.

În locul său la conducerea Districtului Militar Vest a fost numit generalul Roman Berdnikov, un militar de carieră cu studii efectuate la Kiev (1991), dar și Moscova (1995).

Districtul Militar Vest este unul dintre cele cinci districte militare rusești iar trupele sale au jucat un rol important în războiul declanșat de Rusia în Ucraina.

Această măsură vine pe fondul intenselor critici lansate chiar de propaganda rusă televizată, ca urmare a eșecurilor militare din Harkov și, mai recent, din Donețk, unde orașul Liman a fost eliberat de armata ucraineană.

Foto: steagul ucrainean arborat pe ruinele din Dolina, regiunea ucraineană Donețk, după alungarea trupelor ruse din localitate

×
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close