Antena 3 CNN International News Melania Trump va scoate la licitație o pălărie albă și alte articole pentru o ofertă minimă de 250.000 de dolari

Melania Trump va scoate la licitație o pălărie albă și alte articole pentru o ofertă minimă de 250.000 de dolari

Melania Trump a anunțat marți că organizează o licitație a pălăriei albe pe care a purtat-o ​​în timpul vizitei primei familii franceze, familia Macron, la Casa Albă în 2018.

Melania Trump va scoate la licitație o pălărie albă și alte articole pentru o ofertă minimă de 250.000 de dolari
Sursa foto: Twitter/The Hill
de Alexandra Ionescu    |    04 Ian 2022   •   20:44

Într-o declarație Melania Trump a spus că, pe lângă pălărie, lotul de licitație va include o acuarelă de Marc-Antoine Coulon - un artist francez care i-a pictat ochii pentru NFT luna trecută - precum și ceea ce declarația definește ca „o opera de artă digitală exclusivă NFT cu mișcare”.

NFT-ul, al doilea pe care Trump l-a vândut în mai puțin de o lună, prezintă desenul pălăriei cu ceva animație.

Biroul lui Trump spune că o parte din încasări vor fi direcționate către o inițiativă care face parte din programul Be Best al fostei prime doamne, dar nu este clar cât de mult va fi donat.

Piesa centrală a licitației, pălăria albă personalizată, pe care Trump a semnat-o, a fost creată pentru Trump de stilistul ei personal, Hervé Pierre, pentru a se potrivi cu costumul din crepon alb Michael Kors Collection pe care l-a purtat la întâlnirea de la Casa Albă la care au participat Emmanuel Macron și Brigitte Macron.

Vizita președintelui francez și a soției sale a fost prima vizită oficială de stat a administrației Trump a unui lider străin și a avut loc în aprilie 2018, la câteva săptămâni după titlurile scandaloase despre presupusele relații extraconjugale ale fostului președinte.

Apariția Melaniei Trump cu pălărie pentru vizita franceză a fost urmărită îndeaproape de mass-media, deoarece a fost una dintre primele dăți când a apărut alături de soțul ei în urma știrilor despre căsătoria ei. 

Cele trei articole vor avea o ofertă de deschidere de 250.000 USD, iar licitarea va fi acceptată doar prin SOL, o formă de criptomonedă.

Aprofundarea lui Trump în lumea NFT-urilor și a criptomonedei nu este o cale tradițională pentru fostele prime doamne, dintre care multe scriu memorii sau continuă activități caritabile în afara Casei Albe.

Multe prime doamne donează articole vestimentare semnificative sau alte obiecte personale asociate cu momentele istorice ale unei administrații bibliotecii prezidențiale asociate cu soții lor pentru a fi expuse sau altor instituții sau organizații la nivel de muzeu.

Ceea ce a purtat o primă doamnă pentru anumite ocazii oficiale, cum ar fi o vizită de stat precum cea din prima familie franceză, devin parte din relatarea istoriei unei administrații. De exemplu, mai multe articole din garderoba lui Jacqueline Kennedy ca primă doamnă fac parte dintr-o expoziție din cadrul Bibliotecii și Muzeului Prezidențial John F. Kennedy.

Pe 16 decembrie, Melania Trump și-a anunțat primul NFT, o lansare limitată care s-a încheiat pe 31 decembrie, care a constat într-un desen în acuarelă a ochilor ei de către Coulon, vândut pentru 150 de dolari. CNN a contactat biroul fostei prime doamne pentru lămuriri cu privire la numărul de NFT vândute și la profituri, precum și ce parte ar merge pentru a sprijini copiii în plasament.

Ultimul paragraf al ultimului anunț al lui Trump despre cele trei articole de licitație de pe site-ul ei personal include rândul: „O parte din veniturile obținute din această licitație le va oferi copiilor din plasamentul matern acces la educație în informatică și tehnologie”.

×
Subiecte în articol: Melania Trump licitatie palarie Casa Alba nft
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close