Antena 3 CNN International News Drumul dintre pat și birou, în propria casă, este considerat deplasare în interes de serviciu, în Germania

Drumul dintre pat și birou, în propria casă, este considerat deplasare în interes de serviciu, în Germania

Un tribunal din Germania a decis că primul drum al unui angajat, care lucrează de acasă, de la pat până la birou este deplasare în interes de serviciu.

Drumul dintre pat și birou, în propria casă, este considerat deplasare în interes de serviciu, în Germania
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    10 Dec 2021   •   21:37

Decizia a venit după ce un bărbat a deshis o acțiune în instanță, întrucât firma de asigurări a angajatorului a refuzat să-i acopere factura pentru spitalizare, neconsiderând că drumul făcut era în interes de serviciu.

Bărbatul, un director de vânzări care lucra pentru o companie identificată doar ca „R-GmbH”, se îndrepta spre muncă „din dormitor la biroul său de acasă, la un etaj mai jos”, când a alunecat și și-a fracturat o vertebră, potrivit unui comunicat emis de instanță.

Hotărârea tribunalului social federal din Germania a venit după ce două instanțe inferioare nu s-au pus de acord cu privire la calificarea călătoriei de doar câțiva metri drept navetă.

Asiguratorul angajatorului a refuzat inițial să acopere cheltuielile. Dar pentru că era prima oară în ziua respectivă când cobora scările spre birou, instanța a considerat că drumul lui este „asigurat ca activitate în interesul angajatorului său, ca navetă la serviciu”.

Ca urmare răspândirii masive a conceptului de muncă de acasă în timpul pandemiei, legea forței de muncă din Germania s-a schimbat, în luna iunie, pentru a include mai multe activități la domiciliu, care ar fi acoperite de asigurarea de la locul de muncă, dacă respectivele activități ar fi în interesul angajatorului.

„Dacă activitatea asigurată este desfășurată la domiciliul asiguratului sau în altă locație, asigurarea acoperă aceste situașii în aceeași măsură ca atunci când activitatea este desfășurată șa sediul companiei”, se mai arată în decizia judecătorilor.

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close