Antena 3 CNN International News Mesajul lui Jill și Joe Biden: "Elisabeta a II-a a definit o epocă"

Mesajul lui Jill și Joe Biden: "Elisabeta a II-a a definit o epocă"

Casa Albă a publicat pe site-ul său un mesaj elogios după moartea reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, în care se spune că "Majestatea Sa a fost mai mult decât un monarh " și că "a definit o epocă".

Mesajul lui Jill și Joe Biden: "Elisabeta a II-a a definit o epocă"
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    08 Sep 2022   •   22:37

Mesajul este publicat în numele Președintelui și al Primei Doamne a Stalelor Unite ale Americii, Joe și Jill Biden.

"O admirație durabilă pentru Regina Elisabeta a II-a a unit oamenii din întregul Commonwealth. Cele șapte decenii ale domniei sale istorice au cunoscut o epocă de progres uman fără precedent.

A fost primul monarh britanic cu care oamenii din întreaga lume au putut simți o legătură personală și imediată - fie că au auzit-o la radio când era o tânără prințesă vorbindu-le copiilor din Regatul Unit, fie că s-au adunat în jurul televizoarelor pentru încoronarea ei, fie că au urmărit pe telefon ultimul ei discurs de Crăciun sau Jubileul de platină.

Iar ea, la rândul ei, și-a dedicat întreaga viață în slujba lor", continuă mesajul lui Jill și Joe Biden.

Familia Biden a amintit și susținerea pe care Regina Elisabeta a avut-o din partea soțului ei, prințul consort Phillip.

Casa Albă: "Elisabeta a II-a a îndurat privațiunile războiului și și-a mobilizat poporul în timpul pandemiei"

"Susținută de iubitul ei prinț Philip timp de 73 de ani, regina Elisabeta a II-a a condus întotdeauna cu grație, cu un angajament de nezdruncinat față de datorie și cu puterea incomparabilă a exemplului personal.

A îndurat pericolele și privațiunile unui război mondial alături de poporul britanic și i-a mobilizat în timpul unei pandemii globale pentru a privi spre zile mai bune (...) Manifestând prietenie și respect față de națiunile nou-independente din întreaga lume, ea a înălțat cauza libertății și a încurajat legături durabile care au contribuit la consolidarea Commonwealth-ului, pe care l-a iubit atât de mult, într-o comunitate care să promoveze pacea și valorile comune.

Regina Elisabeta a II-a a fost o femeie de stat de o demnitate și o constanță de neegalat, care a aprofundat alianța fundamentală dintre Regatul Unit și Statele Unite. Ea a contribuit la transformarea relației noastre într-una specială", se mai arată în mesaj.

"În anii următori, așteptăm cu nerăbdare să continuăm o prietenie strânsă cu Regele și Regina consoartă. Astăzi, gândurile și rugăciunile oamenilor din Statele Unite sunt alături de poporul Regatului Unit și al Commonwealth-ului. Transmitem cele mai profunde condoleanțe Familiei Regale, care nu își plânge doar Regina, ci și pe draga lor mamă, bunică și străbunică.

Moștenirea ei va rămâne mare în paginile istoriei britanice și în povestea lumii noastre", se spune în încheierea mesajului.

×
Subiecte în articol: Elisabeta a II-a Jill Biden Joe Biden
Parteneri
Cutremur, în această dimineață, la graniță cu România!
x close