Antena 3 CNN International News Reprezentanta Mexicului a câştigat titlul de Miss Universe 2021

Reprezentanta Mexicului a câştigat titlul de Miss Universe 2021

Andrea Meza, reprezentanta Mexicului, a fost încoronată Miss Universe 2021 duminică seară în Statele Unite, la finalul unei gale în timpul căreia Miss Myanmar a denunţat lovitura de stat organizată de armată în ţara sa.

Reprezentanta Mexicului a câştigat titlul de Miss Universe 2021
Sursa foto: Instagram/Andreamezamx
de Alexandra Ionescu    |    17 Mai 2021   •   14:58

România a fost reprezentată de Bianca Tirsin, arădeanca de 21 de ani care a câștigat titlul de Miss Universe România în 2020.

Andrea Meza, tânăra de 26 de ani, s-a impus în fața a peste 70 de candidate din alte țări într-un concurs animat de Mario Lopez și fosta Miss Universe 2012 Olivia Culpo.

Câştigătoarea din acest an a întrecut peste 70 de concurente, obţinând cel de-al 69-lea titlu Miss Universe. Ea îi succede lui Zozibini Tunzi, din Africa de Sud, încoronată Miss Universe 2019. Câştigătoarea din 2021 a fost desemnată de un juriul format din opt femei.

Andrea Meza este din oraşul Chihuahua, este model şi make-up artist, dar este şi licenţiată în inginerie software.

Miss Myanmar, Thuzar Wint Lwin, a profitat de prezenţa sa în competiţie pentru a denunţa lovitura de stat din ţara ei, în urma căreia a fost îndepărtată de la putere fosta preşedintă Aung San Suu Kyi.

″Oamenii din ţara mea mor şi sunt împuşcaţi de armată în fiecare zi″⁣, a spus concurenta în videoclipul său de prezentare - difuzat înainte de finala concursului -, care a inclus fotografii ce o prezentau în timp ce participa la manifestaţii împotriva juntei militare. ″Drept urmare, aş dori să îndemn pe toată lumea să vorbească despre Myanmar’’, a adăugat tânăra.

Miss Myanmar a câştigat joi premiul pentru cel mai frumos costum tradiţional: îmbrăcată într-o ţinută cu mărgele, ornată cu motive tradiţionale din ţara sa, a purtat o pancartă cu mesajul ″Rugaţi-vă pentru Myanmar″⁣.

Cel puţin 796 de persoane au fost ucise de forţele de ordine în Myanmar după lovitura de stat de la 1 februarie, potrivit unui ONG, iar peste 3.800 de persoane au fost arestate.

Armata din Myanmar a preluat cu forţa puterea, pe 1 februarie, după arestarea consilierului de stat Aung San Suu Kyi, premier de facto, şi a preşedintelui Win Myint. Armata din Myanmar a anunţat preluarea puterii de către comandantul militar Min Aung Hlaing, denunţând "fraude electorale" în scrutinul parlamentar desfăşurat în noiembrie 2020. 

Regimul militar a anunţat instituirea legii marţiale. Circulaţia a fost interzisă pe timp de noapte, iar adunările în grupuri mai mari de cinci persoane nu sunt permise.

×
Subiecte în articol: Miss Universe Mexic
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close