Antena 3 CNN International News Mia, o bebelușă de cinci luni, a murit după ce a fost atacată de o coțofană agresivă

Mia, o bebelușă de cinci luni, a murit după ce a fost atacată de o coțofană agresivă

O familie australiană își plânge copilul de cinci luni, mort în urma unui incident bizar, care a implicat o pasăre într-un parc din Brisbane, anunță CNN.

Mia, o bebelușă de cinci luni, a murit după ce a fost atacată de o coțofană agresivă
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    10 Aug 2021   •   16:19

Mia, o fetiță în vârstă de cinci luni, era purtată de mama sa în brațe, duminică, în momentul când a fost atacată de o coțofană în parcul Glindemann.

Mama a încercat să-și protejeze fiica fugind de pasărea agresivă dar s-a împiedicat și a căzut iar copilul a fost rănit la cap în cădere.

Mia a murit la spital din cauza rănilor suferite.

"Chiar și pentru un paramedic, este un incident incredibil de rar și de tragic. A fost o scenă extrem de tulburătoare. Gândurile mele se îndreaptă către părinți", a declarat Tom Holland, unul dintre salvatorii care au intervenit la locul nefericitului eveniment.

Rudele au lansat o campanie de strângere de fonduri pentru a acoperi cheltuielile de înmormântare a micuței Mia și pentru a-i ajuta pe părinții acesteia, Jacob și Simone, notează CNN.

"Astăzi, în Parcul Glindemann, în urma unui accident subit și tragic, micuța Mia, de doar cinci luni, și-a întins micuțele sale aripi de înger și a zburat pentru ultima oară în această lume (...) Cuvintele nu pot descrie suferința prin care trec Jacob și Simone", este mesajul afișat pe pagina dedicată strângerii de fonduri, menționează CNN.

Coțofenele sunt cunoscute pentru faptul că își apără cu agresivitate cuibul, mai ales în timpul sezonului de reproducere care acoperă perioada iulie - decembrie în Brisbane.

Agresivitatea le-a creat coțofenelor australiene o reputație înfricoșătoare, consolidată și de lungimea de aproximativ 40 de centimetri pe care o ating aceste păsări.

Site-ul dedicat Magpie Alert a consemnat 1.231 de atacuri ale coțofenelor în statul australian Queensland în decursul lui 2020.

Alte mii de atacuri similare au fost raportate în restul țării, precizează sursa citată.

Foto: Coțofene

×
Subiecte în articol: Mia coțofană brisbane
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close