Antena 3 CNN International News Un militar african a fost ucis de mulțimea furioasă după ce a împușcat în cap o fetiță de cinci ani. Părinții copilei ar fi refuzat să dea mită

Un militar african a fost ucis de mulțimea furioasă după ce a împușcat în cap o fetiță de cinci ani. Părinții copilei ar fi refuzat să dea mită

O mulțime de oameni furioși a ucis un polițist militar după ce acesta a împușcat mortal o fetiță de cinci ani, relatează CNN.

Un militar african a fost ucis de mulțimea furioasă după ce a împușcat în cap o fetiță de cinci ani. Părinții copilei ar fi refuzat să dea mită
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Oct 2021   •   10:10

S-a întâmplat joi în Camerun, în capitala regiunii sud-vestice, Buea, o zonă locuită de populația minoritară de limbă engleză.

Potrivit ministerului apărării din această țară, incidentul s-a produs joi, după ce șoferul unui autovehicul ar fi refuzat să oprească la un punct de control operat de jandarmi.

Militarii au reușit în cele din urmă să-l oprească, dar șoferul ar fi încercat să dea înapoi, se spune în declarația oficială a instituției.

"Într-o reacție nepotrivită cu împrejurările și disproporționată față de comportamentul lipsit de respect al șoferului, unul dintre jandarmi a tras focuri de avertisment pentru a imobiliza vehiculul. Micuța Caro Louise Ndialle, în vârstă de cinci ani, a fost împușcată mortal în cap", se mai în declarație.

Documentul precizează că după moartea fetiței "s-a format o mulțime de oameni care l-a ucis pe jandarm".

Proteste în Buea după uciderea fetiței. Protestatarii susțin că părinții ar fi refuzat să dea mită

Ministerul a anunțat deschiderea unei anchete în legătură cu cele două decese.

CNN notează că moartea fetiței a declanșat proteste în oraș.

Oamenii au mărșăluit cu trupul neînsuflețit al micuței până la reședința guvernatorului regional.

Unii purtau ramuri de copac în semn de pace.

Alții fluturau bancnote locale de 500 de franci camerunezi (aproximativ 0,8 USD), despre care au spus că reprezintă mita pe care părinții fetiței ucise au refuzat să o dea jandarmilor la punctul de trecere.

Protestatar: Dacă n-ai acte, e o problemă. Dacă ai acte, e o problemă

Sunt și localnici care susțin că incidentul face parte din șicanele forțelor de securitate la adresa populației locale.

"Tot ce fac este să intimideze populația. Dacă ai acte la tine, e o problemă. Dacă nu ai acte, e o problemă", a declarat un protestatar, care a preferat să rămână anonim.

Guvernatorul regional Bernard Okala Bilai a încercat să calmeze mulțimea, anunțând, la rândul său, măsuri rapide și asigurându-i pe protestatari că responsabilii pentru moartea fetiței vor suporta consecințele.

Focuri sporadice de armă au fost semnalate în acest timp, deși nu este clar cine le-a tras.

Sursa citată arată secesioniștii din două regiuni de limbă engleză ale țării s-au confruntat timp de cinci ani cu trupele guvernamentale, în tentativa de a forma un stat independent numit Ambazonia.

Confruntarea s-a soldat cu peste 3.000 de morți și aproximativ un milion de oameni strămutați. Părțile în conflict s-au acuzat reciproc de atrocități.

×
Subiecte în articol: Camerun fetiță ucisă jandarm
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu ar urma să îşi retragă candidatura
x close