Antena 3 CNN International News Ministerul rus de externe avertizează cu privire la un răspuns ”puternic și dureros” la sancțiunile SUA

Ministerul rus de externe avertizează cu privire la un răspuns ”puternic și dureros” la sancțiunile SUA

Ministerul rus al Afacerilor Externe a avertizat miercuri cu privire la un răspuns ”puternic și dureros” la adresa Statelor Unite, după ce administrația Biden a impus noi sancțiuni Moscovei.

Ministerul rus de externe avertizează cu privire la un răspuns ”puternic și dureros” la sancțiunile SUA
Sursa foto: Themoscowtimes.com
de Cerasela Stafie    |    23 Feb 2022   •   16:53

Declarația susținea că sancțiunile fac parte din ”încercările continue ale Washingtonului de a schimba cursul Rusiei” și a adăugat că presiunea nu se va dovedi a fi o descurajare.

"Rusia a dovedit că, în ciuda tuturor costurilor sancțiunilor, este capabilă să minimizeze daunele. Și cu atât mai mult, presiunea sancțiunilor nu poate afecta determinarea noastră de a ne apăra ferm interesele", se arată în comunicat.

Ministerul a reiterat, de asemenea, că este deschis pentru diplomație, dar a avertizat că SUA vor primi un răspuns de la Rusia.

”Suntem deschiși către diplomația bazată pe principiile respectului reciproc, egalității și luării în considerare a intereselor celuilalt”, se arată în comunicat. ”Nu ar trebui să existe nicio îndoială că sancțiunile vor primi un răspuns puternic, nu neapărat simetric, dar bine reglat și dureros pentru partea americană”.

×
Subiecte în articol: Rusia SUA sanctiuni raspuns avertisment
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close