Antena 3 CNN International News Ministrul francez al educației a anunțat noi restricții din Ibiza: ”Iarna nu-i ca vara”

Ministrul francez al educației a anunțat noi restricții din Ibiza: ”Iarna nu-i ca vara”

Ministrul francez al educației a fost criticat după ce a confirmat informații conform cărora a anunțat noi măsuri stricte de COVID-19 pentru școli în timp ce se afla în vacanță pe insula spaniolă Ibiza.

Ministrul francez al educației a anunțat noi restricții din Ibiza: ”Iarna nu-i ca vara”
Sursa foto: Twitter/Diario De Ibiza
de Alexandra Ionescu    |    19 Ian 2022   •   21:36

„Regret simbolismul” Ibiza, a declarat marți Jean-Michel Blanquer parlamentarilor.

Cu toate acestea, el și-a exprimat regretul. „Iarna nu este deloc ca vara”, a spus el la postul de televiziune francez TF1 marți, „eram chiar afară, în contact cu guvernul”.

Blanquer a anunțat măsurile într-un interviu telefonic cu ziarul francez Le Parisien, publicat pe 2 ianuarie, a spus editorul revistei pe Twitter, deși reporterii nu știau că se afla în Spania la acea vreme.

Măsurile au inclus testări sporite pentru copiii de vârstă școlară în urma confirmării unui caz pozitiv de COVID în clasă, pentru a evita închiderea școlii

Profesorii francezi au intrat în grevă pe 13 ianuarie pentru  a protesta împotriva noilor măsuri COVID-19.

Vorbind în fața Adunării Naționale, Blanquer a spus că prezența sa la Ibiza nu i-a afectat decizia cu privire la protocoalele COVID-19 ale școlilor și nici capacitatea sa de a-și îndeplini funcțiile de ministru al educației. Blanquer nu a încălcat restricțiile de călătorie franceze prin vacanța în Spania.

Franța a raportat marți un record de 464.769 de cazuri noi de COVID-19 într-o zi, depășind recordul zilnic anterior înregistrat săptămâna trecută cu aproape 100.000 de cazuri, potrivit datelor ministerului francez al sănătății.

Au fost 375 de decese, ducând numărul deceselor din țară la 128.629, potrivit Universității Johns Hopkins..

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close