Antena 3 CNN International News Ministrul ucrainean al Apărării dezvăluie când va fi reluată ofensiva Kievului: "Planul este foarte simplu!"

Ministrul ucrainean al Apărării dezvăluie când va fi reluată ofensiva Kievului: "Planul este foarte simplu!"

Ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, a dat detalii în legătură cu intențiile forțelor Kievului, în contextul în care situația frontului nu a cunoscut evoluții spectaculoase în ultimele săptămâni.

Ministrul ucrainean al Apărării dezvăluie când va fi reluată ofensiva Kievului: "Planul este foarte simplu!"
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    12 Dec 2022   •   13:24

La o conferință de presă desfășurată la Odesa cu omologul suedez Pal Jonson, Reznikov (foto) a spus că forțele ucrainene își vor relua acțiunile contraofensive când va pământul va îngheța și va permite trecerea echipamentelor militare.

Insistând că trupele Kievului nu intenționează să se oprească, ministrul a spus că ploaia și condițiile meteo grele fac dificile atacurile de ambele părți. 

"Prin urmare, vom profita de momentul când solul se va întări. Sunt convins că vom continua contraatacurile, campania de eliberare a teritoriilor noastre", a declarat el.

Ministrul Apărării de la Kiev spune că Ucraina vrea revenirea la situația teritorială din 1991

Planul Kievului este foarte simplu, a explicat Reznikov.

"Este vorba despre eliberarea tuturor teritoriilor ucrainene temporar ocupate, în limitele din 1991, când frontierele țării erau recunoscute internațional", a precizat ministrul.

El a mai adăugat că rușii atacă civilii "pentru a convinge guvernul ucrainean să înceapă negocieri în condițiile Moscovei", dar a estimat că strategia Kremlinului nu va reuși.

×
Subiecte în articol: Oleksii Reznikov contraofensivă Rusia
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close