Antena 3 International News Moderna: Doza a patra, în toamna acestui an

Moderna: Doza a patra, în toamna acestui an

de Georgiana Adam    |    07 Ian 2022   •   13:37
Moderna: Doza a patra, în toamna acestui an
Sursa foto: hepta

Mai mulți oameni ar putea necesita administrarea unei a patra doze de vaccin în toamna acestui an.

Declarația a fost făcută de Stephane Bancel, directorul executiv al companiei farmaceutice americane Moderna, al cărei vaccin anti-COVID a fost autorizat în SUA și în Uniunea Europeană.

Bancel arată că dozele booster își pierd din eficacitate în timp.

"Cred că vom avea  nevoie de doze booster în toamna lui 2022 și ulterior", a spus el, la un eveniment Goldman Sachs al responsabililor din industria farmaceutică.

În schimb, directorul medical al Pfizer, Paul Burton, s-a arătat mai prudent.

Acesta a avertizat luna trecută că lumea medicală trebuie să mai aștepte "câteva luni" pentru a determina, pe baza datelor acumulate, când și dacă este necesar ca supra-rapelul adițional (doza a patra) să fie administrat.

Un studiu preliminar desfășurat în Israel a determinat că o a patra doză de vaccin Pfizer / BioNTech crește de cinci ori nivelul anticorpilor specifici pentru coronavirus în decurs de o săptămână.

Autoritățile israeliene i-au inclus între persoanele eligibile pentru doza a patra pe cetățenii cu vârste de cel puțin 60 de ani, pe lucrătorii din sectorul medical și din căminele de bătrâni și pe cei cu sistemul imunitar slăbit. 

În Canada, autoritățile din provincia Ontario oferă doza a patra persoanelor din azile și cămine de bătrâni.
 

×
Subiecte în articol: Moderna doza a patra Stephane Bancel
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
x close