Antena 3 CNN International News Momentul în care bomba aruncată din avionul Suhoi Su-34 cade și explodează în orașul rusesc Belgorod | O mașină a ajuns pe acoperișul unui magazin

Momentul în care bomba aruncată din avionul Suhoi Su-34 cade și explodează în orașul rusesc Belgorod | O mașină a ajuns pe acoperișul unui magazin

Pe rețelele sociale au apărut imagini recuperate de pe camerele de supraveghere care au surprins momentul în când bomba de aviație detașată de un bombardier rusesc Su-34 a explodat într-o zonă circulată din orașul Belgorod.

Momentul în care bomba aruncată din avionul Suhoi Su-34 cade și explodează în orașul rusesc Belgorod | O mașină a ajuns pe acoperișul unui magazin
Sursa foto: Twitter @Nexta_tv
de Adrian Iclozan    |    21 Apr 2023   •   15:09

Imaginile arată că sunt două momente critice ale acestui incident.

Astfel, la secunda 10 în clipul următor, se vede praful ridicat de căderea unui obiect greu, probabil proiectilul căzut din bombardierul rusesc.

Impactul s-a produs în afara unei benzi carosabile, pe partea dreaptă a sensului de mers. Alături este, aparent, parcat un vehicul de culoare albă. Între timp, traficul rutier în zonă continuă până la secunda 28.

Citește și: Avocatul disidentului Kara-Murza a fugit din Rusia. Clientul său a primit 25 de ani de închisoare

O explozie de proporții spulberă împrejurimile și ridică în aer, pe lângă coloana de fum și flăcări, și mașina parcată în apropiere.

Aceasta avea să fie recuperată vineri dimineață tocmai de pe acoperișul unei clădiri, unde a aruncat-o suflul deflagrației.

Explozia, soldată, surprinzător, doar cu două persoane rănite - conform celor comunicate de autoritățile ruse - a lăsat în urmă un crater cu diametrul de 40 de metri.

Ce spune Ministerul rus al Apărării despre incidentul din Belgorod

"În seara zilei de 20 aprilie, în timpul unui zbor al unui avion Su-34 al Forțelor Aeriene deasupra orașului Belgorod, a avut loc o cădere accidentală a unei muniții de aviație", a precizat Ministerul Apărării de la Moscova într-un comunicat, adăugând că incidentul este anchetat. 

"S-a întâmplat în zona unei intersecții centrale (din Belgorod, n.r.) iar impactul a produs un crater cu o rază de 20 de metri", a declarat, la rândul său, Viaceslav Gladkov, guvernatorul regional, într-o postare pe Telegram.

Valentin Demidov, primarul acestui oraș cu 400.000 de locuitori, situat la 40 de kilometri de granița cu Ucraina, a anunțat că mai multe blocuri de apartamente au fost avariate în urma exploziei.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

CNN: Circa 10% din flota rusească de Su-34 a fost distrusă de la începutul războiului

Presa de stat din Rusia a lăudat bombardierele Su-34 și a anunțat în decembrie anul trecut că un nou lot de astfel de aparate a fost livrat forțelor ruse pentru a fi folosit împotriva Ucrainei, fără a preciza numărul avioanelor trimise să bombardeze zona de conflict.

Aparatele Su-34 pot transporta o varietate de muniții, inclusiv rachete aer-aer și aer-sol, precum și bombe ghidate și neghidate.

Presa stat din Rusia nu a precizat ce fel de muniție a explodat la Belgorod.

Flota de aparate Su-34 a Moscovei a înregistrat pierderi semnificative de la începutul războiului, 10% sau mai mult dintre avioane fiind distruse, notează CNN, citând informații din surse deschise.

Regiunea Belgorod a fost scena mai multor explozii și atentate cu bombă de la invazia Rusiei în Ucraina, mai scrie CNN.

×
Parteneri
Românii cotizează 35 de ani la pensie şi beneficiază doar 12 ani
x close