Antena 3 CNN International News Avocatul disidentului Kara-Murza a fugit din Rusia. Clientul său a primit 25 de ani de închisoare

Avocatul disidentului Kara-Murza a fugit din Rusia. Clientul său a primit 25 de ani de închisoare

Vadim Prohorov, avocatul opozantului rus Vladimir Kara-Murza, a fugit din Rusia, pe fondul amenințărilor că va suporta consecințe pentru apărarea disidentului în instanță.

Avocatul disidentului Kara-Murza a fugit din Rusia. Clientul său a primit 25 de ani de închisoare
de Adrian Iclozan    |    21 Apr 2023   •   13:38

El a declarat postului Vocea Americii: "Am părăsit țara cu câteva zile înainte de pronunțarea verdictului. În prezent, nu mă aflu în Rusia."

Prohorov (foto) a precizat că a primit mai multe amenințări din partea autorităților ruse.

"Atât procurorul, cât și judecătorul au găsit diferite motive pentru a spune nu doar că ar trebui să fiu exclus din barou, ci și că ar trebui pusă în mișcare urmărirea penală împotriva mea.

Am primit, de asemenea, un avertisment de la un politician care a spus că unul dintre adjuncții procurorului general ar fi interesat în acest sens", a detaliat avocatul, citat de CNN.

Citește și: Disidentul rus Ilia Yașin, aruncat în închisoare pentru opt ani și jumătate după ce a denunțat crimele din Bucea

Prohorov a apărat în instanță mai mulți disidenți și activiști ruși proeminenți, inclusiv pe Ilia Yașin și pe membrii familiei lui Boris Nemtsov, după asasinarea acestuia.

Vladimir Kara-Murza, un proeminent apărător rus al drepturilor omului și critic al Kremlinului, a fost condamnat, luni, la 25 de ani de închisoare după ce a condamnat public războiul Moscovei în Ucraina.

Kara-Murza a fost găsit vinovat de "înaltă trădare", sentința fiind denunțată ca fiind motivată politic de către comunitatea internațională.

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close