Antena 3 CNN International News "Nat, mă auzi? Nat, răspunde!" | Un obuz rusesc a căzut între două mașini ale unei echipe CNN care filma în Ucraina, aproape de linia frontului

"Nat, mă auzi? Nat, răspunde!" | Un obuz rusesc a căzut între două mașini ale unei echipe CNN care filma în Ucraina, aproape de linia frontului

Membrii unei echipe CNN din Ucraina au simțit suflul rece al morții după ce un proiectil rusesc a explodat exact între cele două vehicule în care se aflau jurnaliștii.

de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Apr 2023   •   15:30

Momentul de tensiune maximă a fost descris de corespondentul CNN, Nick Paton Walsh

"Aproape de iminenta contraofensivă a Ucrainei în sud-estul țării, liniștea este o binecuvântare care rareori durează. Suntem avertizați de un atac cu rachete care se apropie și plecăm.

Dumnezeule! Simțim unda de presiune a exploziei care are loc chiar în spatele mașinii noastre blindate", povestește jurnalistul.

Camera pornită surprinde tentativele celor din prima mașină, lovită din spate de suflul exploziei, de a lua legătura cu colegii din al doilea vehicul, în fața căruia a explodat bomba.

Citește și: Ucraina face lumină în speculațiile privind contraofensiva de primăvară

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

"Nat, mă auzi? Nat, mă auzi?"

Natalie Gallon, producătoarea echipei TV, se află în mașina ascunsă momentan de fumul exploziei.

La volan este șoferul Igor Maglici. Deocamdată, nimeni nu răspunde.

"Timp de zece secunde nu avem nicio idee dacă sunt în viață sau nu", continuă relatarea jurnalistului CNN.

Apoi, vine confirmarea eliberatoare de tensiune.

"-Nat, mă auzi?

"-Nick, da, te aud."

"-Sunteți bine?"

"-Da, suntem bine."

"-Pleacă. Pleacă pe unde am plecat și noi!"

În cele din urmă, cele două vehicule părăsesc, împreună, zona periculoasă.

Reportajul, realizat în localitatea Orihiv, regiunea Zaporojie, continuă în adăposturile subterane, unde populația rămasă în zona de război încearcă să rămână în viață pentru încă o zi.

 "Îngerii păzitori par să ocolească acest loc. Un oraș în care cincizeci de oameni au murit în război și două sute au fost răniți. Siguranța este doar un cuvânt aici, iar molozul ruinelor este atotstăpânitor", concluzionează jurnalistul CNN.

×
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close