Antena 3 CNN International News NATO va consolida apărarea chimică, biologică și nucleară

NATO va consolida apărarea chimică, biologică și nucleară

NATO își va consolida sistemele de apărare chimică, biologică și nucleară din cauza temerii că Rusia intenționează să folosească astfel de arme împotriva poporului Ucrainei, a declarat joi secretarul general Jens Stoltenberg.

NATO va consolida apărarea chimică, biologică și nucleară
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    24 Mar 2022   •   16:42

„Comandantul nostru militar de vârf, generalul Walters, a activat elementele de apărare chimică, biologică, radiologică și nucleară ale NATO, iar aliații desfășoară apărări chimice, biologice și nucleare suplimentare pentru a consolida grupurile noastre de sprijin existente”, a spus el reporterilor la Bruxelles, după o întâlnire extraordinară a șefilor de stat și de guvern.

Preocupările provin din „retorica” rusă „absolut falsă” conform căreia Statele Unite, aliații NATO și Ucraina se pregătesc să folosească arme biologice, a spus Stoltenberg.

„Am mai văzut că acest mod de a acuza pe alții este de fapt o modalitate de a încerca să creeze un pretext pentru a face ei înșiși același lucru.”

Liderii NATO au emis o declarație comună în care promit să „îmbunătățescă pregătirea pentru amenințările chimice, biologice, radiologice și nucleare”, adăugând că „alte decizii” vor fi luate la următorul summit NATO, programat pentru această vară la Madrid.

„Orice utilizare de către Rusia a unei arme chimice sau biologice ar fi inacceptabilă și ar avea consecințe grave”, se mai spune în declarație.

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close