Antena 3 CNN International News NATO, summit extraordinar la Bruxelles, săptămâna viitoare. Va participa și Joe Biden

NATO, summit extraordinar la Bruxelles, săptămâna viitoare. Va participa și Joe Biden

Președintele american Joe Biden va călători săptămâna viitoare la sediul NATO de la Bruxelles pentru un summit extraordinar al alianței.

NATO, summit extraordinar la Bruxelles, săptămâna viitoare. Va participa și Joe Biden
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    15 Mar 2022   •   19:23

Anunțul a venit de la misiunea SUA la NATO, printr-un mesaj pe Twitter. Șeful NATO, Jens Stoltenberg, a convocat un summit extraordinar pentru 24 martie la Bruxelles cu privire la războiul din Ucraina.

”Am convocat un summit extraordinar pe 24 martie la sediul NATO. Vom aborda invazia Ucrainei de către Rusia, sprijinul nostru puternic pentru Ucraina și întărirea în continuare a descurajării și apărării NATO”, ”, a scris secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, pe Twitter.

”În acest moment critic, America de Nord și Europa trebuie să continue să rămână împreună”, a adăugat.

Informația a fost confirmată de Casa Albă: ”președintele se va deplasa la Bruxelles, Belgia, la sfârșitul acestei luni, unde se va alătura summitului extraordinar al NATO din 24 martie pentru a discuta eforturile de descurajare și apărare în curs ca răspuns la atacul neprovocat și nejustificat al Rusiei asupra Ucrainei, precum și pentru a reafirma angajamentul ferm față de aliații noștri NATO”.

Secretarul de presă al Casei Albe, Jen Psaki, a mai declarat că Biden va participa și la un summit al Consiliului European: ”se va alătura, de asemenea, unui summit programat al Consiliului European pentru a discuta preocupările noastre comune cu privire la Ucraina, inclusiv eforturile transatlantice de a impune costuri economice Rusiei, de a oferi sprijin umanitar celor afectați de violență și de a aborda alte provocări legate de conflict”.

Vizita va marca o întâlnire rapidă și critică cu aliații cheie pe fondul invaziei brutale a Ucrainei de către Rusia, în timp ce NATO încearcă să oprească agresiunea în curs a președintelui rus Vladimir Putin.

×
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close