Antena 3 CNN International News O navă civilă atacată de armata rusă se scufundă în portul Mariupol, anunță Ucraina

O navă civilă atacată de armata rusă se scufundă în portul Mariupol, anunță Ucraina

O navă civilă, aflată în portul Mariupol, este în flăcări și se scufundă, după ce a fost bombardată de trupele ruse, potrivit Ministerului de Interne al Ucrainei.

O navă civilă atacată de armata rusă se scufundă în portul Mariupol, anunță Ucraina
Sursa foto: Twitter/ Українська правда
de Cerasela Stafie    |    05 Apr 2022   •   14:01

Nava, sub pavilionul Republicii Dominicane, era acostată în port când a fost lovită de obuze, în timpul unui atac în curs asupra orașului asediat din sudul Ucrainei, a anunțat Ministerul, marți, pe canalul său Telegram.

Un incendiu a izbucnit în sala motoarelor și s-a răspânit rapid. Se știe că cel puțin un membru al echipajului a fost rănit, se arată în comunicat.

Polițiștii de frontieră maritimi au reușit să evacueze o parte din echipaj în siguranță, dar spun că este imposibil să se continue operațiunea de salvare din cauza ”bombardamentului constant”.

Potrivit ministerului, căpitanul a trimis un semnal de primejdie folosind canalul internațional de siguranță maritimă atunci când a fost supus focului.

"Avertisment! Avertisment! Nava sub pavilionul Republicii Dominicane a fost distrusă cu brutalitate, totul a fost distrus. Incendiu în sala mașinilor. Sunt răniți la bord", a spus căpitanul.

×
Subiecte în articol: nava bombardat Mariupol
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close