Antena 3 CNN International News O navă de croazieră urma să fie confiscată în Miami, așa că a schimbat cursul și a dus pasagerii în Bahamas

O navă de croazieră urma să fie confiscată în Miami, așa că a schimbat cursul și a dus pasagerii în Bahamas

O navă de croazieră care se îndrepta spre Miami și-a schimbat cursul spre Bahamas sâmbătă, după ce un judecător american a decis ca nava să fie confiscată din cauza facturilor de combustibil neplătite.

O navă de croazieră urma să fie confiscată în Miami, așa că a schimbat cursul și a dus pasagerii în Bahamas
Sursa foto: Pexels/Pok Rie
de Alexandra Ionescu    |    25 Ian 2022   •   16:23

Dacă Crystal Symphony ar fi continuat cursul spre Miami, ar fi fost confiscată de autorități. Așa că s-a îndreptat în schimb spre Bimini, așa cum a raportat pentru prima dată USA Today.

Nava este încă andocata în portul Bahama, potrivit unui instrument de urmărire a navelor de croazieră.

Saga a început miercuri, când Peninsula Petroleum Far East a intentat un proces la o instanță federală din Florida de Sud împotriva Crystal Cruises, susținând că datorează facturi de combustibil neplătite în valoare totală de peste 4,6 milioane de dolari – din care 1,2 milioane de dolari sunt pentru Crystal Symphony în special.

Joi, un judecător american a emis un mandat de arestare înainte de sosirea programată sâmbătă a navei la Miami, ceea ce înseamnă că nava va fi confiscată de un mareșal american și un custode desemnat de instanță.

Crystal Cruises a declarat că aproximativ 300 de pasageri au fost transferați cu feribotul duminică de la Bimini, Bahamas, la Port Everglades din Fort Lauderdale, Fla. Într-o declarație pentru Associated Press, un purtător de cuvânt a spus că călătoria cu feribotul către Fort Lauderdale a fost „incomodă din cauza vremii capricioase."

„Acest sfârșit al croazierei nu a fost încheierea vacanței oaspeților noștri pe care am planificat-o inițial”, a spus compania de croazieră într-un comunicat.

Nava de croazieră poate găzdui până la 848 de oaspeți, deși numărul total de pasageri de pe navă este necunoscut.

Tot miercuri, ziua în care a fost intentată procesul, Crystal Cruises a anunțat că suspendă operațiunile pentru călătoriile sale oceanice până la sfârșitul lunii aprilie și croazierele fluviale până în mai.

„Suspendarea operațiunilor va oferi echipei de management Crystal o oportunitate de a evalua starea actuală a afacerilor și de a examina diferite opțiuni pentru a merge mai departe”, a spus compania de croazieră într-un comunicat.

Cele două croaziere ale companiei aflate în funcțiune în prezent - una care se îndreaptă spre Aruba și una spre Argentina - își vor finaliza călătoriile.

Oaspeții care au rezervat călătorii viitoare vor primi o rambursare integrală.
 

×
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close