Antena 3 CNN International News Navă de marfă deținută de japonezi, lovită de o rachetă rusească în Marea Neagră

Navă de marfă deținută de japonezi, lovită de o rachetă rusească în Marea Neagră

O navă de marfă deținută de japonezi a fost lovită de o rachetă în largul coastei Ucrainei, în Marea Neagră, vineri, rănind ușor un membru al echipajului, a declarat sâmbătă un oficial al unei firme de transport maritim din Japonia.

Navă de marfă deținută de japonezi, lovită de o rachetă rusească în Marea Neagră
Sursa foto: Twitter/ colaj Arab News Japan
de Cerasela Stafie    |    26 Feb 2022   •   15:16

Potrivit unui comunicat publicat sâmbătă pe pagina de Facebook a Ministerului Ucrainean al Apărării, rapoartele preliminare indică că racheta a fost trasă de forțele ruse și a lovit vineri pupa navei de marfă ”Namura Queen”. La bordul ambarcațiunii erau 20 de membri ai echipajului

”Remorcherul „P&O STAR” a venit în ajutor. Situația este sub control”, se spune în postare. Acesta a adăugat că nava naviga sub pavilionul Panama și se îndrepta spre portul Pivdennyy.

Radiodifuzorul public japonez NHK a raportat sâmbătă că echipajul ”Namura Queen” este în siguranță. Potrivit unui site web care urmărește pozițiile navelor, nava se află în prezent în drum spre Istanbul, Turcia.

Ministerul ucrainean al Apărării a mai raportat că o altă navă a fost bombardată vineri de o navă de război rusă. Nava „Millenial Spirit” naviga sub pavilionul Republicii Moldova și transporta la bord 600 de tone de păcură și motorină când a fost lovită. În consecință, doi membri ai echipajului au fost răniți grav, potrivit ministerului.

×
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close