Antena 3 CNN International News Nicole Kidman a stârnit furia fanilor după ce a fost scutită de carantină la Hong Kong

Nicole Kidman a stârnit furia fanilor după ce a fost scutită de carantină la Hong Kong

Nicole Kidman a călătorit recent în Hong Kong pentru filmările la noul ei serial, The Expats, realizat pentru Amazon TV, însă, spre deosebire de orice altă persoană care intră pe acest teritoriu, a fost scutită de carantină cu ajutorul unui decret guvernamental.

Nicole Kidman a stârnit furia fanilor după ce a fost scutită de carantină la Hong Kong
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    20 Aug 2021   •   10:46

Hong Kong are unele dintre cele mai stricte reguli anti COVID-19 legate de cetățenii care intră pe teritoriul acestei regiuni, astfel că cei mai mulți sunt obligați să stea în carantină, în hoteluri special desemnate, perioade lungi, chiar și de 21 de zile, indiferent dacă sunt vaccinați sau nu.

 Mai mult chiar, potrivit presei locale, din cauza răspândirii variantei Delta, urmează să fie impuse reguli și mai stricte.

Măsurile i-au adus pe mulţi rezidenţi în imposibilitatea de a-şi vizita rudele şi de a călători în străinătate timp de aproape doi ani, provocând reacţii de nemulţumire online în legătură cu scutirea de carantină acordată actriţei.

Într-o declarație obținută de Hong Kong Free Press, oficialii guvernamentali de la Hong Kong au precizat – fără a da numele actriței în vârstă de 54 de ani – că „acest caz aflat în dezbatere a primit permisiunea de a călători în Hong Kong, cu scutire de la carantină, cu scopul de a efectua o anumită profesie special desemnată, ținându-se cont de faptul că este necesară menținerea și dezvoltarea economiei locale”.

Furia s-a extins de pe rețelele sociale în arena politică: Elizabeth Quat, parlamentară pro-Beijing, spunând că a primit o “serie de plângeri” și a cerut oficialilor din domeniul sănătății să dea explicații, potrivit NBC News.

×
Subiecte în articol: China hong kong carantină COVID-19
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close