Antena 3 CNN International News Nigeria caută supraviețuitori în ruinele clădirii prăbușite. Până acum, bilanțul morților a ajuns la 22

Nigeria caută supraviețuitori în ruinele clădirii prăbușite. Până acum, bilanțul morților a ajuns la 22

Salvatorii din Nigeria caută supraviețuitori sub ruinele clădirii prăbușite miercuri. Numărul morților a crescut la 22.

Nigeria caută supraviețuitori în ruinele clădirii prăbușite. Până acum, bilanțul morților a ajuns la 22
Sursa foto: Twitter/NTN24
de Alexandra Ionescu    |    03 Noi 2021   •   14:12

Miercuri, un bloc de 22 de etaje din Nigeria, Lagos, s-a prăbușit, iar peste 100 de muncitori au fost prinși sub dărâmăturile clădirii.

La câteva ore dupa prăbușire, sute de oameni se aflau în jurul șantierului, căutând eventuale victime. Localnicii săpau cu mâinile printre dărâmături. Unii din mulțime erau furioși că autoritățile nu au demarat imediat căutările, au mai povestit martorii.

Coordonatorul Agenției Naționale de Management al Urgențelor pentru Lagos, Ibrahim Farinloye, a declarat pentru Reuters prin mesaj text, că numărul morților a crescut la 22, după ce mai multe cadavre au fost recuperate peste noapte. Nouă persoane au fost scoase de vii.

Marți dimineață încă se auzeau voci care cereau ajutor de sub moloz și fiare contorsionate, iar echipele de salvare încercau să ajungă la oamenii prinși sub resturile clădirii. Familiile celor dispăruți s-au adunat în zonă așteptând să afle informații.

Prăbușirile clădirilor sunt frecvente în cea mai populată țară din Africa, unde reglementările sunt aplicate prost, iar materialele de construcție sunt adesea necorespunzătoare

Arhitectul-șef al statului Lagos a fost suspendat pe termen nelimitat, iar guvernul nigerian a lansat o investigație independentă privind prăbușirea clădirii, rezultatele urmând să fie făcute publice.

×
Subiecte în articol: Nigeria cladire bloc prabusire victime bilant
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close